MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli iş insanı Kemal Zorlu son yolculuğuna uğurlandı
Güncel
27 Mart 2023 Pazartesi 14:49

İzmirli iş insanı Kemal Zorlu son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'de tiroide bağlı yüksek tansiyon nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybeden iş insanı ve spor adamı Kemal Zorlu, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Tiroide bağlı yüksek tansiyon nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 25 Mart'ta hayatını kaybeden iş insanı, spor adamı evli ve iki çocuk babası Kemal Zorlu için bugün Alsancak Hocazade Camisi'nde tören düzenlendi. Törende Kemal Zorlu'nun kardeşi Nafiz Zorlu taziyeleri kabul etti. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Altay Başkanı Ayhan Dündar, Altay Teknik Direktörü Tuna Üzümcü, Altay'ın eski teknik direktörlerinden Mustafa Denizli, Altaylı futbolcular, ilçe belediye başkanları, taraftarlar ve yakınları katıldı. Zorlu'nun naaşı öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Pınarbaşı'ndaki aile kabristanına götürüldü.

İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Mazhar Zorlu Holding'de yönetim kurulu başkanlığının yanı sıra Egeplast, Ege Yıldız, Ege Palas, Egepen, Ege Pam Tur gibi markalar yaratan Kemal Zorlu, Dünya Ehlibeyt Vakfı tarafından, 'Örnek iş insanı' seçilmiş ve vakfın onur üyesi olarak kabul edilmişti. Kemal Zorlu, İzmir iş dünyasının bir araya gelerek oluşturduğu Güçbirliği Holding'in kurulmasına öncülük etti. Türkiye'nin ilk rüzgar enerji santrali gibi önemli yatırımları gerçekleştiren Zorlu, Basmane'deki arazide Dünya Ticaret Merkezi projesini hayata geçirmek için yıllarca uğraş vermişti.

ALTAY'A VE SPORA GÖNÜLDEN BAĞLIYDI
Altay'ın unutulmaz başkanlarından merhum Mazhar Zorlu'nun iki oğlundan biri olan Kemal Zorlu, siyah-beyazlı kulübün içinde büyüdü. Altay altyapısında futbol oynayıp, altyapı sorumlusu olduğu dönemde Türkiye'nin ilk minik takımını kuran, Rıdvan Burteçin'in başkanlık döneminde profesyonel takım genel kaptanı olan Kemal Zorlu, kulüpte asbaşkan ve yüksek divan kurulu başkanı olarak da görev yaptı.



Siyah-beyazlı camianın önemli isimlerinden biri olan Kemal Zorlu'nun kardeşi Nafiz Zorlu da Altay'da geçmişte başkanlık görevini üstlendi. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'nda bir dönem Profesyonel ve Amatör Kurul Başkanlığı görevini üstlenen Zorlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Danışma Kurulu'nda 22 yıl üyelik, Türkiye Atletizm Federasyonu'nda asbaşkanlık görevlerini yürüttü.

TFF'DEN BAŞSAĞLIĞI
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kemal Zorlu'nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. TFF'nin mesajında, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yönetim kurulu üyelerinden, Altay Spor Kulübü'nün eski başkanı ve değerli iş adamı Kemal Zorlu'yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum Kemal Zorlu'ya Allah'tan rahmet; kederli ailesine, Altay Spor Kulübü camiasına ve iş dünyasına başsağlığı dileriz" ifadeleri yer aldı. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir