MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar'da tartışmalı TOKİ projesinde yeni perde: İhale tarihi belli oldu
Güncel
12 Ekim 2021 Salı 17:34

Karabağlar'da tartışmalı TOKİ projesinde yeni perde: İhale tarihi belli oldu

Karabağlar'da belediyenin tahsisli 80 hektarlık alanın tamamının üniversiteye ayrılması yönündeki itirazla yargıya taşıdığı ve bir önceki ihalesi mahkeme kararıyla iptal edilen TOKİ konut projesinde yeni perde açıldı. AK Partili Kaya, TOKİ'nin ilçeye yapacağı toplu konut projesinde yeni ihale tarihini duyurdu.

GERÇEKİZMİR - TOKİ'nin Karabağlar'da yapmayı planladığı toplu konut projesinde yeni bir gelişme yaşandı. 

Karabağlar Belediyesi, imar planı olmadan ihaleye çıkıldığı yönündeki itirazını ve Uzundere’de 38 hektarı İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne tahsisli 80 hektarlık alanın tamamının üniversiteye ayrılması yönündeki talebini yargıya taşımış, Ankara 4. İdare Mahkemesi de ihaleyi iptal etmişti. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla TOKİ’yi, yargı kararlarına uygun adımlar atmaya çağırmıştı. 

Bu gelişmenin ardından Bakanlık ilgili revizyon yaparak yeni bir imar planı çalışması başlatmıştı. Plan krizi devam ederken tartışmalı süreçte yeni ihale perdesi açıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TOKİ'nin konut projesinde yeni ihale tarihini duyurdu. 

Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi: TOKİ'nin Karabağlar'a yapacağı, dar gelirli vatandaşlarımızın ve dezavantajlı grupların faydalanacağı sosyal konutların yapım ihalesi, istemezükçü'lerin açtığı dava ile iptal edilmişti. TOKİ, 26 Kasım Cuma Saat: 14.30'da yeniden ihaleye çıkıyor. Hak sahiplerine hayırlı olsun.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yılmaz
 24 Eylül 2023 Pazar 11:30
Cumhurbaşkanımız Reisimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan bey İzmirli kardeşlerinin mağdur olmasına izin vermeyecektir benim hala umudum var E-devlette hak sahipligimiz hala görünmektedir. Bu sene seçim de Reisimize desteğimizi vererek İzmiri değiştireceğiz ve hakkımız olan Evlerimize inşallah kavuşacağız..
 Nhghnbh
 6 Eylül 2022 Salı 21:49
Allah rızası. İçin artık başlasın fiyatlar yükseldi biz zarardayiz.Cumhurbaskan imiz duyun sesimizi yetkililer 3 sene oldu
 Engin
 5 Haziran 2022 Pazar 16:53
Uzun zaman geçti 2 yılı hemen hemen aştı Malesef, herkes birlik olsun ve karabağlar belediyesini boykot yapalım, izmir haklı birde bunlara oy veriyor, gerekirse cumhurbaşkanlığına dilekçe yazalım.
 Engin
 4 Mayıs 2022 Çarşamba 12:58
2019 dan beri bekliyoruz Malesef, karabağlar belediyesinin itirazı üzerine herşey iptal oldu, hiç kimse bilgi vermiyor, ne zaman yapılacak ve ne zaman teslim edilecek, herkes mağdur oldu, bu sorun çözülmedi, hemen hemen heryerde insanlar evlerini teslim aldı, bizler hala beklemekteyiz, 2 sene oldu, bir kazma bile vurulmadı, haksahiplerinin hepsinin toplanıp haklarını araması gerek, böyle susarsak hiç bir şeyde sonuç alamayız
 turan ekim
 22 Nisan 2022 Cuma 23:06
cumhurbaşkanı sayın erdoğan bence bu konuda haberdar değil,yoksa bir ilçe belediyesi 809 ailenin iki yıldır yuva edinme konusunda toki ''yi engelleyerek üyelerin maddi ve manevi olarak mağduriyetine mahellen izin vermezdi. kaldiki arsa toki''nin üniversiteye tahsis edilen arsa toki''nin kampüsü,yollarını yapan toki.karabağlar belediyesi bence iki yıllık üyelere kira bedeli ödemeli,ayrıca belediyelerin amir konumunda olan şehircilik bakanlığıda bu konuda müfettiş görevlendirmelidir.
 Özgür
 19 Nisan 2022 Salı 00:25
2019 dan beri bekliyorum tüm şehirlerde bitti nerdeyse daha bizim ihale tarihimiz bile belli değil helal olsun valla
 Hatice ıslı
 26 Şubat 2022 Cumartesi 13:04
Bende bu porejeye katilmak istiyorum nasil katila bilirim tşler
 Kadri Tereci.
 11 Ocak 2022 Salı 12:27
İki. Yıldır. Bekliyorum. İnşallah. Bu. Sefer. Aksamaz
 yaşar polatkalesi
 22 Ekim 2021 Cuma 20:48
hayırlı olsun evimiz yok kiradayız
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir