MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karaca Sineması’ndan destek çağrısı: Bu perde kapanmasın!
Kültür-Sanat
9 Haziran 2020 Salı 10:39

Karaca Sineması’ndan destek çağrısı: Bu perde kapanmasın!

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir kapalı olan İzmir’in sembollerinden Karaca Sineması, kapılarını yeniden açabilmek için destek bekliyor.

Salgın nedeniyle en çok zarar gören kurumların başında kültür sanat hayatımızın şekillendiği sinema, tiyatro ve konser salonları geliyor. Salgından önce semt sinemalarının perdelerini açık tutabilmek için yaşadığı zorluklar bu süreçte daha da arttı. Peki salgının her alanda etkilerini hissettirdiği bugünlerde semt sinemaları nasıl ayakta kalacak? Sinema salonlarının Temmuz ayında açılması konuşuluyor olsa da sürecin kısa sürede normalleşmeyeceği şüphesiz. Artan maliyetlere karşın salon kapasitelerinin düşecek olması nedeniyle gösterimlerin sürdürülebilirliğiyle ilgili endişeler var.

İlkses Gazetesi'nden Çağla Geniş'in haberine göre bu süreçte zor günler geçiren bağımsız sinema salonlarından biri de İzmir’in kent belleğinde önemli bir yere sahip olan Karaca Sineması…

DESTEK KAMPANYASI BAŞLATILDI
Karaca Sineması, AVM’lere ait sinema salonlarının kurbanı olarak 2016 yılı Ağustos ayında perdelerini kapatma kararı almıştı.

12 yıl boyunca sinemanın işletme müdürlüğünü yapan Serdar Arslan, sinemanın kapalı kalmasına dayanamayarak mülk sahibinden iki salonu kiralamıştı. Arslan, personel olarak girdiği sinemanın işletme sahibi olmuş ve şehrin simgesi olan bu sinemayı yeniden İzmirlilerle buluşturmuştu. Ancak Karaca’nın perdeleri, salgınla birlikte yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle yeniden kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Salgın nedeniyle ekonomik yönden sıkıntılı günler geçirdiklerini söyleyen işletmeci Serdar Arslan, sinemayı ayakta tutabilmek için İzmirlilerden destek bekliyor: “Ayakta kalabilmemiz için açılmadan önce maddi desteğe ihtiyacımız var. Destek olacak, toplu bilet almak isteyen, Karaca’nın faaliyetlerine devam etmesi için maddi destek vermek isteyenler, 0507 695 32 09 numaradan bize ulaşabilirler.”

KAPISI SOKAĞA AÇILAN TEK SİNEMA!
Bağımsız sinema salonlarını uzun ve zor bir sürecin beklediğini söyleyen Arslan, “Koronavirüs salgını sürecinde 15 Mart’tan beri kapalıyız. Yaklaşık 80 gün oldu. Normalleşme takviminde açılış tarihimiz 1 Temmuz olarak görünüyor. Yani 100 gün gibi süre olacak. Ancak daha resmi ve kesin bir tarih yok. Belirsizlik sürüyor. Bu süreçte en çok etkilenen sektörler kültür sanat kurumları oldu. Kollektif film izleme deneyiminin kazanılması sancılı olacak gibi görünüyor. Karaca Sineması, kentin kapısı sokağa açılan kalan tek sineması. Kapandıktan sonra 2016 yılında tekrar açılması kentin sahip çıkması ile mümkün oldu. Ancak pandemi dönemi, karantina sonrası dönemde açılmamız bayağı bir sıkıntı yaratacak” dedi.

BU PERDE KAPANMASIN!
Karaca Sineması’nın kapılarını yeniden açabilmesi için destek beklediklerini dile getiren Arslan, “Maliyetler bizi şimdiden yani henüz açılmadan sıkıntıya soktu. Personel giderleri, enerji maliyeti, teknik cihazlarımızın bakımı ile ilgili endişelerimiz var. Yeni maliyetlerle birlikte, seans sayısının ve izleyici sayısının azalması bizi düşündürüyor. Kentin sembollerinden bağımsız, ödüllü ve festival filmlerin oynadığımız salonların şimdi gerçekten izleyicilerin desteğine ihtiyacımız var. Ayakta kalabilmemiz için açılmadan önce maddi desteğe ihtiyacımız var. Destek olacak, toplu bilet almak isteyen, Karaca’nın faaliyetlerine devam etmesi için maddi destek vermek isteyenler, 0507 695 32 09 numaradan bize ulaşabilirler” ifadelerini kullandı. (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir