MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Narlıdere'de kadına şiddete karşı güç birliği ve İstanbul Sözleşmesi vurgusu
Yerel Yönetimler
24 Kasım 2022 Perşembe 13:09

Narlıdere'de kadına şiddete karşı güç birliği ve İstanbul Sözleşmesi vurgusu

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadın Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında etkinlik düzenledi.

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadın Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Söyleşi, tiyatro gösterisi ve konuşmaların olduğu etkinlikle, ‘Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalma, Suça Ortak Olma’ çağrısı yapıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Kadınların yaşamını kolaylaştıracak, kız çocuklarının hayatını güvence altına alan hakları 85 milyon hep birlikte kazanacağız. Kadın erkek eşitliğini sağlayacak, kız çocuklarımıza öncelik vereceğiz” dedi.

Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü öncesinde yaptığı etkinlikle, ‘Kadın Cinayetlerine Sessiz Kalma, Suça Ortak Olma’ çağrısı yaptı. Narlıdere Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Dr.Savaş Şimşek, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ŞİDDETE TİYATROYLA TEPKİ

25 Kasım Kadın Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına tepki gösterildi. Gecede, Güçlü Kadınlar Tiyatro Grubu tarafından Tiyatro Eğitmeni Şaziment Duran’ın gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığı skeç sahnelendi. Gülperi Durmaz’ın kadına yönelik şiddetin nedenlerini anlattığı, Nuray Türközü’nün kadına şiddeti bitirecek çözüm önerilerini sunduğu gecede, üniversite öğrencisi Neslihan Ulubunar’ın ‘Kadın’ şiiri de büyük alkış aldı.

Etkinlikte ayrıca, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanlığının aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hazırladığı "Kadına El Kalkamaz" broşürü de dağıtıldı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Etkinlikte bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Narlıdere’nin cesur kadınları çok güzel bir kalabalıkla bu akşam burada yer alıyor. Kadına şiddet sorununu akılla, bilimle, demokrasiyle, hukukla çözen ülkeler var. Böyle bir sorunu artık tartışmıyorlar. Bizde de Cumhuriyet ve Atatürk devrimleri ile birlikte kadınlar birçok hak elde ettiler. Bu mücadelenin başlangıcını yaptığı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgiyle ve saygıyla bütün kadınlar adına anıyorum” dedi. Başkan Engin, ülkemizde hayata geçirilen ancak daha sonra ülkemizin taraf olmaktan çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ne bütün medeni ülkelerin taraf olduğunu hatırlatarak, “Ülkemizde hayata geçirdiğimiz İstanbul Sözleşmesine belirli ve çok küçük grupların etkisiyle yine ülkemizde son verdik. Kadınların yaşamını kolaylaştıracak, kız çocuklarının hayatını güvence altına alan hakları 85 milyon hep birlikte kazanacağız. Kadın erkek eşitliğini sağlayacak, kız çocuklarımıza öncelik vereceğiz” dedi. Türkiye’de kadınların işgücüne katılımının Avrupa’nın çok gerisinde kaldığını söyleyen Başkan Engin, kadınların daha çok üretmesiyle daha da özgürleşeceğini söyledi. Engin, “Kadınların kendini güvende hissetmediği hiçbir ülke zengin de olamaz” diye konuştu.

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun da kadın cinayetlerine tepki göstererek, İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için önemine dikkat çekti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir