MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Narlıdere ‘gastronominin’ başkenti olacak
Yerel Yönetimler
10 Aralık 2019 Salı 11:03

Narlıdere ‘gastronominin’ başkenti olacak

Narlıdere Belediyesi, dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food’a dahil olmak için çalışmalara başladı.
Narlıdere’deki yerel lezzetleri markalaştırarak özel tatlar yaratmak için harekete geçen Narlıdere Belediyesi, dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food’a dahil olmak için çalışmalara başladı. Önümüzdeki yıl İzmir’e gelecek Terra Madre (Yavaş Gıda) Fuarı öncesinde, ilçe genelinde özel bir ekip (Konviviyum) oluşturan belediye, Narlıdere’nin yerel lezzetlerini tek çatı altında toplayarak yeni markalar yaratacak ve Türk Mutfağı’na sunacak.
 
BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İtalya merkezli Slow Food Hareketi’ne dahil olmak için çalışmalara başlayan Narlıdere Belediyesi, ilçede gıda anlamında faaliyet gösteren restoran sahipleri, gıda üreticileri, aşçı ve STK üyeleri için bilgilendirme toplantısı yaptı. Katılımcılara, Narlıdere’nin yerel lezzetlerinin ‘Slow Food’ hareketi ile tek çatı altında toplanacağı ve yeni markalar yaratılarak önce Türkiye pazarına sonra da yurt dışına pazarlanacağı konusunda bilgiler verildi. Slow Food çalışmalarının İyi, Temiz, Adil olarak üç prensipte yürütüleceği belirtildi.


 
KEŞKEK KARDILAR
Slow Food çalışmaları kapsamında, yerel lezzetleri geliştirme çalışmalarına da hız veren Narlıdere Belediyesi, Tahtacı Türkmen Alevileri’nin katılımıyla, belediye binası önünde keşkek kardı. Kadınların yöresel kıyafetlerle katıldığı etkinlikte, Slow Food Türkiye Kurucularından Nedim Atilla da yer aldı. Çalışmalar sonunda Narlıdere’den yeni yemek tariflerinin dünya mutfağına sunulacağı belirtildi.
 
“NARLIDERE’Yİ MARKA KENT YAPACAĞIZ”
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Narlıderemizin yerel lezzetlerini marka haline getirmek, önce ülkemize sonra da dünyaya tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Slow Food Hareketi önem verdiğimiz bir oluşum. İlçemizin tüm güzelliklerini marka haline getirmek için mücadelemiz sürecek” dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir