MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede 'çöp' tartışması tam gaz: CHP'den AK Parti'ye sert yanıt!
Politika
9 Nisan 2021 Cuma 09:21

O ilçede 'çöp' tartışması tam gaz: CHP'den AK Parti'ye sert yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’in Gölova Mahallesi’nde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgiyi AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın “Çöp tesisisin yeri uygun değil” açıklamalarına tepki CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç’tan geldi.
CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın Menderes’e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili açıklamalarına cevap verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’in Gölova Mahallesi’nde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgiyi AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı’nın “Çöp tesisisin yeri uygun değil” açıklamalarına tepki CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç’tan geldi. Koç yaptığı açıklamada, Artcı’nın yalan beyanlarda bulunduğunu ifade etti.

Siyasi rant elde etmek istiyorlar
AKP’nin Menderes halkını kandırdığını kaydeden CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, “AKP Menderes İlçe Başkanı Sayın Süleyman Artcı ‘ çöp tesisinin yeri uygun değil’ diye açıklama yapmış. Soruyorum Sayın Süleyman Artcı’ya, bu yeri katı atık bertaraf tesisi yapılması için CHP’mi belirledi yoksa temsil ettiğiniz AKP iktidarı mı belirledi? Menderes halkını kışkırtmaya çalışıp siyasi rant elde etmek için yalan beyanlarda bulunmak Menderes’e bir fayda getirmeyecektir. Kendisini gerçekleri konuşmaya davet ediyorum. Güzel ülkemizin en verimli topraklarına maden ocakları kurduracaksın, hidroelektirik santralleri kurduracaksın, jeoelektrik santralleri kurduracaksın, memleketin toprağını, havasını, suyunu zehirleyeceksin, Gölova’ya katı atık bertaraf tesisi kurun diye arazi vereceksin sonra bütün suçu CHP’ye, belediye başkanımız Mustafa Kayalar’a atacaksın. Tarım ve Orman Bakanlığı Gölova’daki araziyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne katı atık bertaraf tesisi yapması için verirken neden itiraz etmediniz? Menderes ovasında tarımın beli kırılıyor, hiç bir destek yok, traktörler, tarlalar icralık, çiftçiler, hayvan besicileri destek bekliyor, yemin çuvalı olmuş 140 lira bunlardan bahsetmiyorlar” dedi.

Bu oyun bozulacak
Katı atık bertaraf tesisi için Orman Bakanlığı’nın yer tahsisi yaptığını kaydeden CHP Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç, “ 22 Mart 2021 Pazartesi günü Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’yi, 5 Nisan 2021 Pazartesi günü İzmir İl Tarım ve Orman Şube Müdürü Sayın Ensun Altunoğlu’nu ziyaret ettiğinizde yerin katı atık bertaraf tesisi için tahsisini neden iptal ettirmediniz? Gelinen süreçte tesisin yapılıp yapılmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olumlu ya da olumsuz çed raporu çıkartacak. 22 Ocak 2021 Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Sayın Ömer Albayrak’a ziyarete gittiğinizde çed raporunun olumsuz çıkmasını talep ettiğinizi ispat edebilir misiniz? Marinayı biz yapıyoruz diyorsunuz, ama katı atık bertaraf tesisinin çed raporuna ret çıkartıyoruz, tahsis edilen arazinin kontratını fes ettiriyoruz diyemiyorsunuz. Çünkü tiyatro yapıyorsunuz. Eminim ki çed raporuna perde arkasından onay verdireceksiniz. Ama kamuoyu karşısına engel olmaya çalıştık, halkın yanında durduk imajı vereceksiniz. Emin olun Menderes halkı oyununuzu bozacak, kendinizin yazıp oynadığı bu tiyatro size puan kazandırmayacak ve maskeniz düşecek” diye konuştu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir