MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede kongreye 2 kala 2 flaş gelişme
Politika
17 Ocak 2020 Cuma 18:32

O ilçede kongreye 2 kala 2 flaş gelişme

CHP İzmir’de ilçe kongreleri bu hafta sonu tamamlanıyor. Pazar günü kongre mesaisinin yaşanacağı ve 4 adayın koltuğa talip olduğu Menemen’de 2 önemli gelişme yaşanıyor.

GERÇEKİZMİR –Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde ilçe kongre maratonu bu hafta sonu bitiyor.

Beydağ, Karşıyaka ve Menemen’de gerçekleşecek seçimlerle süreç tamamlanacak ve gözler 8 Şubat’taki il kongresine çevrilecek.

4 adayın ilçe başkanlığını istediği Menemen’de 2 flaş gelişme yaşanıyor.

Süreç boyunca tarafsız kalan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, hafta içinde adaylar Ömer Güney, Mehmet Çoban, Turan Erdoğan ve Sadık Tanrıverdi ile bir araya gelmişti. Aksoy, adaylara ‘birleşin’ mesajı vermiş, adaylar yarışmaktan yana tavır almıştı. Aksoy'da adaylara birbirlerini yıpratmamalaır uyarısında bulunurken, 'tarafsız' kalacağını iletmişti.

İKİ ADAY BİRLEŞTİ

Adaylardan Sadık Tanrıverdi ile Ömer Güney’in birleşme kararı aldığı öğrenildi. İkilinin kongrede birlikte hareket etme noktasında uzlaştığı, kongreye Güney’in aday olarak gireceği öne sürüldü.

AKSOY ROTASINI ERDOĞAN’A ÇEVİRDİ

Öte yandan süreç boyunca tarafsızlık mesajı veren Aksoy’un da kongreye kısa bir zaman kala rotayı Turan Erdoğan’a çevirdiği iddia edildi. Aksoy’un yakın çevresine ve temasa geçtiği delegelere Erdoğan’ı işaret ettiği öğrenildi. Aksoy’un Menemen Belediyesi Kültür Merkezi’de gün içinde bazı delegelerle toplantı yaptığı ve Erdoğan'ı desteklediğini beyan ettiği belirtildi. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir