MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Planlar askıda: İki ilçeye mezarlık geliyor!
Yerel Yönetimler
23 Kasım 2022 Çarşamba 11:39

Planlar askıda: İki ilçeye mezarlık geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’in Beydağ ve Ödemiş ilçelerinde mezarlık yapımı için hazırladığı planları askıya çıkardı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin mezarlık sorununu çözmek için hamleler yapmaya devam ediyor.

Belediye artan nüfusla birlikte ortaya çıkan mezarlık sorununa çözüm bulmak için Beydağ ilçesinde mezarlık yapımı için harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi Halıköy Mahallesi’ndeki tarla ve tarla/mezarlık vasıflı iki parsel için 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarını askıya çıkardı.

Planın detayında aktarılan bilgilere göre belediye mülkiyetindeki parsel mezarlık ve tarla statüsünde bulunurken, Maliye Hazinesi mülkiyetinde bulunan parsel tarla statüsünde bulunuyor.

Söz konusu alanlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2015 tarihinde hazırlanıp onaylanan planlara göre tarım arazisi içinde kalıyor.

ÖDEMİŞ’E DE MEZARLIK GELİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde yine bir hamle daha yapmış ve Ödemiş ilçesinde de mezarlık yapımı için hareket geçmişti.

Yeniceköy Mahallesi’nde tarım arazisi vasıflı 10 bin 670 metrekarelik alanda mezarlık yapımı için hazırlanan planlar da büyükşehir tarafından geçtiğimiz günlerde askıya çıkarıldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir