MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Raylarda 'TİS' krizi: Ve sendika grev tarihini astı!
Güncel
12 Ekim 2021 Salı 15:14

Raylarda 'TİS' krizi: Ve sendika grev tarihini astı!

İzmir Metro A.Ş.'de aylardır süren TİS krizi tavan yaptı. Sendika ay başında aldığı kararın ardından grev tarihini de açıkladı. Buna göre metro ve tramvay emekçileri 22 Ekim Cuma günü greve başlıyor.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş.'de toplu iş sözleşmesi (TİS) krizi tırmanarak büyüyor.

İşveren sendikası SODEM-SEN ile ray emekçilerinin örgütlü olduğu Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında uzun süredir devam eden görüşmelerden sonuç çıkmayınca arabulucu mekanizması devreye girmiş, bu süreç de tıkanınca sendika grev kararı almıştı. Demiryol İş Sendikası, İzmir Metro A.Ş.'ye ait tüm binalara grev kararını asarak 1 aylık yasal sürenin startını vermişti. 

"MİMARI METRO A.Ş. YÖNETİMİ"
Sendika bugün İzmir Metro A.Ş. Halkpınar Merkezi Binası'nda yaptığı basın açıklamasıyla grev tarihini de duyurdu. Yapılan açıklamada 180 gündür devam eden süreçte 69 maddelik taslağın 60'ında uzlaşma sağlandığı ancak 9 madde üzerinde bir anlaşmaya varılamadığı belirtilirken, "Anlaşılmayan bu 9 maddenin temel sebebi Sayın Tunç Soyer'in iradesini masaya yansıtmayan Metro A.Ş. yönetimidir. Bugünkü grev kararının mimarı da onlardır" ifadelerine yer verildi.

"NEDEN BİZİM ÜCRETLERİMİZDE ADALET SAĞLANMIYOR?"
Açıklamada ayrıca, "Müzakere yolunu hep açık tuttuğumuz bu süreçte işverenimizden sadaka değil, emeğimizin karşılığını, evimizi geçindirebileceğimiz  ve insanca yaşayabileceğimiz ücretler talep ettik.
Metro A.Ş.'nin kuruluşundan bu yana, İzmir halkına aralıksız olarak en kaliteli hizmeti veren çalışanların 21 yıllık geçmişi çalındığı gibi , emekli olup işten ayrıldıktan sonra da çalışma süresinde almış olduğu düşük ücretler sebebi ile geleceğinede ipotek konmuştur! 21 yıldır alın terinin karşılığını alamayan metro emekçisi çalışan yoksul olmak istemiyor artık... Biz emekçiyiz, alın terimizi satıp evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. gün geçtikçe zorlaşan hayat şartlarıyla birlikte her şeyin fiyatı artarken, neden yıllardır açlık sınırında ücretlere mahkum edildik? Neden bizim ücretlerimizde adalet sağlanmıyor? Neden bütün belediye çalışanlarına verdiğiniz ücretleri 627 metro  çalışanına vermemek için direniyorsunuz anlamış değiliz!" denildi. 

"SOYER HESABINI SORSUN!"
Sendika, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de çağrıda bulunarak, "Bütün bunların hesabını Metro A.Ş. yönetimine sormasını talep ediyoruz. Toplu sözleşmemiz, yapılan bu hak gaspını ortadan kaldıracak bir sözleşme olmalıdır, olmak da zorundadır! Aksi halde başta Metro A.Ş emekçileri, aileleri daha sonra da İzmir halkı bu durumdan olmusuz şekilde etkilenecektir. Temennimiz bizleri aldığımız bu kararı uygulamaya koymadan 9.dönem toplu sözleşmemizi masada imzalayıp, haksız hukuksuz adaletsiz bir dönemi sonlandırarak Metro A.Ş. emekçisi arkadaşlarımızla birlikte coşkulu bir kutlama yapmaktır. Demokrasinin kalesi izmirimize ve emekçi dostu sayın başkanımızada yakışan budur" açıklamasını yaptı. 

GREV 22 EKİM'DE BAŞLIYOR 
Sendika yöneticileri bu açıklamanın ardından emekçilerin 'Direne direne kazanacağız', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları eşliğinde grev tarihini binaya astı. Buna göre metro ve tramvay emekçileri 22 Ekim Cuma günü saat saban 05.00 itibariyle greve çıkacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir