MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Şehir hastanesine teleferik projesi’ meclis gündeminde!
Yerel Yönetimler
28 Kasım 2022 Pazartesi 18:24

‘Şehir hastanesine teleferik projesi’ meclis gündeminde!

Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı 7.birleşiminde yapımı yılan hikayesine dönen ve açılışının 2023 yılının Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı bildirilen Bayraklı Şehir Hastanesi’nin ulaşım sorunuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Meclis kasım ayı 7.birleşimi Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

Kültürpark Fuar Alanı 4 No’lu Hol’deki yeni meclis salonunda gerçekleşen oturumda 2014 yılında temeli atıldıktan sonra yapımı yılan hikayesine dönen ve büyük ölçüde tamamlanarak açılışının 2023 yılının Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı bildirilen şehir hastanesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Henüz hizmete alınmadan ulaşım sorunu kriziyle gündeme gelen şehir hastanesi için planlanan teleferik projesi meclis gündemine geldi. “İzmir Bayraklı-Şehir Hastanesi Teleferik Hattına Ait Uygulamaya Esas Kesin Projeleri İşi'' kapsamında Kablolu Ulaşım Sistemi (Teleferik) yatırımına ait önerge ekinde yer alan “Ulaşım Etüt Raporu”nun görüşülmesi” maddesi acil koduyla görüşülmek üzere hukuk, ulaşım ve bütçe komisyonlarına gönderildi. 

8 İLÇE BELEDİYE BÜTÇESİNE OY BİRLİĞİYLE ONAY 
Öte yandan oturumda 8 ilçe belediyesinin bütçeleri meclis onayı aldı. Aliağa, Balçova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Menemen ve Kınık ilçe belediyelerinin 2023 yılı bütçeleri oy birliğiyle kabul edilerek meclisten geçti. 

GAZİEMİR ATIŞMASI 
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda bütçeye oybirliği için teşekkür konuşmasında krizden ve İller Bankası’nın desteğinin yetersizliğinden dert yanarken, “Sayın Selahattin Şahin ve Sayın Ali Gönen’e ekstra teşekkür ediyorum çünkü kendileri ilçe belediye meclisinde ret verdikleri bütçeyi burada onayladılar” çıkışında bulundu. Gündem dışı bölümde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen Başkan Arda’ya yanıt verdiği konuşmasında “Gaziemir Belediye Başkanımız ama bana teşekkür etti ama biz bu bütçenin yanlışlarını ilçedeki toplantıda nedenleriyle açıkladı. O nedenle orada ret oyu verdik. Toplam 506 milyon borçla batağa düşmüş bir belediyenin durumu ortada... Elbetteki Büyükşehir’deki tehammüller gereği oy birliğiyle geçirdik yoksa bu bütçenin sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir