MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selçuk’a atıksu arıtma tesisi için planlar askıda!
Yerel Yönetimler
24 Kasım 2022 Perşembe 11:09

Selçuk’a atıksu arıtma tesisi için planlar askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU, Selçuk ilçesinde yapılması planlanan atıksu arıtma tesisi için daha önce hazırlanan planların 2001 metrekarelik kısmındaki imar hatlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin planları askıya çıkardı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk ilçesinde yapılması planlanan atıksu arıtma tesisi için plan değişikliklerini askıya çıkardı.  

İZSU’nun yüzde 60’ının altyapı yatırımlarına ayrıldığı 14 milyarlık bütçesi dün İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilirken bütçenin kabulünün ardından atıksu yönetimi için yeni bir hamle geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 milyar liranın üzerinde bütçe ayırdığı atıksu tesislerinden biri olan Selçuk Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımı için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planındaki alanın yaklaşık 2 bin 1 metrekarelik kısmındaki imar hatlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin planları hazırladı.

Selçuk’un Şirince Mahallesi için hazırlanan planların raporunda 6 bin 200 metrekarelik parselin şahıs mülkiyetinde olduğu belirtilirken İZSU’nun yaptığı etüd çalışmalarında söz konusu parselin batı aksanında ve komşu parselde yapılaşma tespit edildiği için yaklaşık 2 bin 1 metrekarelik alanın atıksu arıtma alanı olarak belirlenerek imar revizyonu yapılması talep edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir