MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sendikadan flaş iddia: Başkanın şoförü üyeleri tehdit etti!
Güncel
15 Ağustos 2019 Perşembe 17:28

Sendikadan flaş iddia: Başkanın şoförü üyeleri tehdit etti!

Belediye-İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Gaziemir Belediyesi’ne ait Gazibel Şirketi’nde çalışan Belediye-İş Sendikası üyelerinin Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın şoförü tarafından baskıyla ve tehditle Belediye-İş’ten istifa edip Genel İş Sendikasına üye olmaya zorlandıklarını ileri sürdü.

GERÇEKİZMİR - Gaziemir Belediyesi’ne ait Gazibel Şirketi’nde çalışan Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası üyelerinin Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda’nın şoförü tarafından baskıyla DİSK’e (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) bağlı Genel İş Sendikası’na üye olmaya zorlandığı öne sürüldü.

Konuya ilişkin Gaziemir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Belediye-İş Sendikası 4 Nolu Şube Üyeleri Belediye Başkanı Halil Arda’ya tarafsızlık çağrısı yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Belediye-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan şunları söyledi:

SENDİKA ÜYELERİNDEN BAŞKAN ARDA’YA ÇAĞRI

Gaziemir Belediye Halil Arda’ya çağrımızdır. İş barışından yana duruş sergileyin, işçinin Anayasal ve yasal sendika seçme hakkında müdahale etmeyin. İzmir Gaziemir Belediyesi Şirketi Gazibel’de Belediye-İş üyeleri bizzat Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın şoförü tarafından sabahın 8’inden gecenin 2’sine kadar gruplar halinde toplanarak baskıyla, tehditle Belediye-İş’ten istifa edip DİSK Genel İş’e üye olmaya zorlanıyorlar.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU!

Sayın Arda daha bu sabah ‘tarafsızım, işçi tercihini yapsın’ diyor ama ne hikmetse üyelerimizi şoförü istifaya zorluyor. Sayın başkan ya şoförünüz sizden habersiz iş çeviriyor ya da siz gerçeği söylemiyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

İŞÇİLERİN SENDİKA TERCİHİNE KARIŞMAYIN

Sayın başkan size sendika seçme hakkının Anayasal ve yasal bir hak olduğunu, emekçileri bir sendikaya üye olmaya ya da istifa etmeye zorlamanın ise TCK’ya göre bir suç olduğunu sanırım hatırlatmamıza gerek yoktur. Sizin ve ekibinizin bunu çok iyi bildiğini düşünüyoruz. Belediye-İş olarak size çağrımızdır; Sosyal demokrat bir partinin, emekten yana olduğunu savunan bir partinin temsilcisi olduğunuzu gösterin. İş barışından ve emekten yana tavrınızı koyun. Gazibel işçisinin sendika tercihine karışmayın.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Engin
 16 Ağustos 2019 Cuma 16:33
On yıldır hiçbir sözleşme de işçiye taslak dahi göstermeyen , ilk sendika duvarına astıkları şey A3 kağıdına basılmış disiplin cezaları olan ,maaş konusunda mağdur olan işçiye sende torpil bul diyen ,yine maaş konusunda mağdur olan şahsıma istifa edicem diyince hemen et hiç durma diyen belediye iş mi bunları söylemiş İLGİNÇ doğrusu
 Ismail
 15 Ağustos 2019 Perşembe 22:33
Senelerdir işçinin halini hatirini sormayan zor günlerinde yanında olmayan yaptığı sözleşmeleri köşe bucak saklayan belediye iş sendikası haktan adaletten bahsedemez işçi arkadaslar bugün kimsenin zorlamasıyla degil kendi hür idaredisini ortaya koymustur
 Gamze
 15 Ağustos 2019 Perşembe 19:35
Belediye-iş sendikası; 2009 seçiminin hemen ardından yönetim ile birlikte belediye personelinin hepsini şantiye tesislerinin orda toplayıp hiçbir bilgi dahi vermeden, seçim sonrası baskısını kullanarak sendika değişikliği yapan siz değil misiniz? Yıllarımızın emeğini çöpe atarak kıdem farkını ortadan kadırdılar hiçbir şey yapmayan siz değil misiniz? Daha yazacak çok şey var aslında, bu yönetimin ve yöneticilerin Adaletli ve dik duruşları bazılarınızı rahatsız ediyor inşallah etmeye de devam ederler.
 Akın yalçıntepe
 15 Ağustos 2019 Perşembe 18:19
3 ay oldu Gaziemir belediyesi den tazminatımi almadım daha
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir