MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den 'Narlıdere Metrosu' raporu!
Yerel Yönetimler
15 Ekim 2019 Salı 14:57

Soyer'den 'Narlıdere Metrosu' raporu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer haftanın ikinci gününde önemli bir mesaiye imza attı. Narlıdere Metrosu şantiyesine inen Başkan Soyer önemli mesajlar verdi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında temeli atılan Fahrettin Altay-Balçova-Narlıdere arasındaki arasındaki yaklaşık 7 buçuk kilometrelik metro hattının yapım çalışmaları sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer haftanın ikinci gününde önemli bir mesaiye imza attı ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere ve Balçova Belediyeleri Meclis Üyeleri ile iki ilçenin muhtarlarıyla birlikte şantiye alanına indi. 

Balçova Ata Caddesi girişindeki Narlıdere Metrosu inşaat alanında gerçekleşen mesaide ilerleme süreci ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 

Başkan Soyer de yeraltındaki inceleme öncesi proje hakkında önemli açıklamalar yaptı. 



Metro hattının 2022 yılında tamamlanmasını planladıklarını belirten Soyer şunları söyledi: 
İzmir’in gerçekten şu anda takip ettiği en büyük proje...  Takviminde işleyen ve tamamı büyükşehir belediyesi tarafından finanse edilen çok kıymetli bir proje... Takvimin işliyor olması çok değerli... Çünkü ekonomik kriz nedeniyle birçok sıkıntı çıktı, ülkedeki çoğu yatırım yarım kaldı. Her şeye rağmen sürdürüyor oluşumuz çok önemli... Bu da çok ciddi emekle ve konsantrasyonla mümkün oluyor. Bu çabayı emeği veren herkese teşekkür ediyorum. Son derece tecrübeli ve çok başarılı bir inşaat faaliyeti yürütülüyor. Burada kullanılan köstebek de, çok hızlı yol almayı mümkün kılan bir teknoloji, bildiğim kadarıyla ilk kez uygulanan bir teknoloji... Bogota Belediye Başkanı Enrique Peñalosa'nın da dediği gibi; "Gelişmiş bir kent, yoksulların bile araç kullandıkları değil zenginlerin bile toplu taşımı tercih ettiği bir kenttir"... Biz de bu anlayışla İzmir’in toplu taşım enstrümanlarını olabildiğince geliştirmeyi kendimize hedef öncelikli hedef olarak seçtik. İzmir’i boydan boya hafif raylı sistemlerle buluşturmaya devam edeceğiz.”



YERALTINA İNDİLER 
Soyer bu mesajlarının ardından başkanlar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve bürokratlarla birlikte yeraltına indi. 600 metrelik tünelin sonuna kadar incelemelerde bulunan heyet çalışmaların son durumu hakkında bilgi de aldı. 



YÜZDE 30-35’ CİVARINDA BİTTİ
Yeraltı mesaisinin ardından yaptığı açıklamada çalışmaların yüzde 30-35 oranında bittiğini kaydeden Soyer, “Aslında Türkiye’nin gündemine girmesi gereken bir hikaye... Bu kadar savaş yaşanırken, insanlar karamsarlık yaşarken, bu varlığı ile umut veren bir yer. Birçok yerde yatırım durmuşken burada tıkır tıkır işleyen ve belki de Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri devam ediyor. İftihar ediyorum. Mühendisinden işçisine, patronuna kadar hepsiyle iftihar ediyorum. Türkiye ve İzmir için olağanüstü güzel bir çalışma. Çok şükür kazasız belasız devam ediyor ve vaat edilen tarihte de bitirilecek. 600 metre ilerlemiş durumda, oraya kadar gittik. Ama durak yerlerinde daha fazla yol alınmış durumda. Yani şu anda yüzde 30-35 civarında bitmiş görünüyor ama 6 ay içinde yüzde 50’sinin aşılacağını bildiriyor arkadaşlarımız. Bu demektir ki işin daha kolay ve hızlı akmasını sağlayacak bir döneme gireceğiz. Ondan sonrası çok daha kolay. 2020 sonuna kadar kurdeleyi işçi arkadaşlarımla birlikte keseceğiz” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir