MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'le gündem: Çarpıcı 'yeni bina', 'alkol satışı yasağı' krizi ve Torbalı mesajları!
Yerel Yönetimler
8 Mayıs 2021 Cumartesi 08:41

Soyer'le gündem: Çarpıcı 'yeni bina', 'alkol satışı yasağı' krizi ve Torbalı mesajları!

Başkan Soyer, boşaltılan belediye binası için süreci aktardı ve “Mutlaka yenisini yapacağız” dedi. Soyer geçtiğimiz günlerde alkol yasağı kararı üzerinden yaşanan krize açıklık getirirken, yargıya taşınan Torbalı seçimi ve salgın hakkında da çarpıcı mesajlar verdi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gerçekizmir’e açıklamalarda bulundu. Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında alınan tedbir ve tam kapanma kararlarına dair konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer kurumdaki vaka oranları üzerinden bilgilendirmede bulundu.

Gündeme ilişkin de yöneltilen soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Soyer, kentte 30 Ekim 2020 tarihinde 6.9 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında tahliye edilen Büyükşehir Belediyesi binası için açıklamalar yaptı.

Alkol yasağına ilişkin alınan kararın altında imzasının olmadığı yönündeki açıklamanın hatırlatılması üzerine de konuşan Başkan Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile sürdürülen uyumun devam ettiğini vurguladı.

Soyer, Torbalı Belediyesi meclisinde merhum İsmail Uygur’un yerine başkanlık yapacak ismin belirlendiği seçimin yargıya taşınması sürecinin sorulmasının ardından da net bir mesaj verdi.  

VAKALAR ÇOK DÜŞTÜ
“Büyükşehir Belediyesi’nde koronavirüs vakaları ne durumda?” sorusunu yanıtlayan Soyer, “Çok düştü. Rakamları her Pazartesi alıyorum, şu an güncel bir rakam söylemem mümkün değil. Ama her hafta giderek düştü. Bu hafta da en düşüklerden biriydi” dedi.

17 günlük tam kapanma kararına ilişkin açıklama yapan Soyer, “Tam kapanma bizim açımızdan birçok anlamda fırsat… Talatpaşa’ya biz hayat boyu giremezdik. Mithatpaşa Caddesi’nde yaptığımız düzenlemeleri yapmak vatandaşta büyük sıkıntı yaratırdı. O açıdan iyi oldu. Çocuğu nedeniyle işe gelmeyenler var, esnek çalışma saatleri kapasitemizi bir hayli daraltıyor ve bizim açımızdan sıkıntı yaratıyor” diye konuştu.

Soyer, “Bayramdan sonraki süreçte uzatılacağını düşünüyor musunuz?” sorusunu da kısaca, “Uzatılacağını zannetmem” şeklinde cevaplandırdı.

SÖYLEDİĞİMİZ TARİHLERDE KAPANMAYA GİDİLMİŞ OLSAYDI ŞİMDİYE ÇOK DAHA İYİ SONUÇLAR ALINMIŞ OLURDU
Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu olarak önerileriniz neler olacak?” sorusu karşısında ise, “Vatandaşların gönüllü karantinasını sürdürmeye devam etmesi gerekiyor. Çünkü birçok şey o kadar çok esnetildi ki! Doğru dürüst bir kapanma göremiyoruz şu an itibariyle. Dolayısıyla vatandaşların kendi koşullarında karantinayı gönüllü olarak uygulamaya gayret etmeleri lazım. Söylediğimiz tarihlerde kapanmaya gidilmiş olsaydı şimdiye çok daha iyi sonuçlar alınmış olurdu. Hem geçen sene hem de geçen ay talep etmiştik” dedi.

Soyer ayrıca,  kentte olağanüstü artış gösteren bir ölüm oranı olmadığını söyledi. Soyer, ölüm oranlarının düşüşte olduğunu vurguladı.

MUTLAKA YENİ BİR BİNA YAPACAĞIZ
30 Ekim depremi sonrasında tahliye edilen Büyükşehir Belediyesi binası için konuşan Soyer, “Bir iki hafta kaldı. Yeni bir değerlendirme raporu hazırlattık. Sonlanmış olacak. Mimarlar Odası ve diğer uzmanlarla müzakere edeceğiz. Sonrasında bir kesin karar verip yolumuzu belirleyeceğiz. Mutlaka yeni bir bina yapacağız. Oraya çıkmamıza imkan yok. Yeri konusunda bir çalışma var ama kesinleşmeden bir şey söyleyemem. Bir iki haftaya netleşecek” dedi.  

HAFTA SONU YASAĞINDA BEİS GÖRMEMİŞTİK
Geçtiğimiz günlerde alkol yasağı kararının altında imzasının olmadığını açıklayan Soyer, Vali Köşger ile karşı karşıya gelme durumuyla ilgili gelen soruyu yanıtladı. Köşger’in önceki alkol yasağı kararına yaptığı vurgunun hatırlatılmasına da değinen Soyer, “Karşı karşıya gelme durumumuz yok. Gayet uyumlu çalışıyoruz. O 2 günlük hafta sonuyla ilgili Aralık ayında alınmış bir karardı. Onda bir beis görmedik. O günün koşulları içinde verdiğimiz doğru bir karardı. Ama bunun 17 gün sürecek bir karar haline getirilmesini de doğru bulmadık” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÜYELERİ SÖYLEDİ; 50 KERE İPTAL ETSELER 50 KERE KAYBEDECEKLER
Torbalı’daki seçimi AK Parti’nin yargıya taşımasına değinen Soyer, “ Torbalı meclis üyeleri söylediler. 50 kere iptal ettirseler de 50 kere kaybedecekler” dedi. Soyer ayrıca Menemen’deki gibi bir sonucun çıkıp çıkmayacağıyla ilgili de, “ Menemen’deki gibi olay yaşanacağını zannetmiyorum” açıklamasında bulundu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir