MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tarihi Çarşı sanatla buluştu
Kültür-Sanat
13 Haziran 2020 Cumartesi 12:08

Tarihi Çarşı sanatla buluştu

Kemeraltı Hayat Platformu tarafından hazırlanan “Kemeraltı Sanat Günleri” Ebru Camkıran küratörlüğünde Kemeraltı Sanatçıları Sergisi Tarihi Abacıoğlu Han’da açıldı.

Konak Belediyesi Başkanı Mimar Abdül Batur’un açılışını gerçekleştirdiği sergiye Konak Belediyesi meclis üyeleri, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Kent Gözlemcisi Orhan Beşikçi, Kemeraltı Hayat Platformu üyeleri ve  Kemeraltı Çarşısı’nda yer alan sanatçılar Ebru Camkıran, Erkan Kortel, Figen Kajan, İlkay Kanar, Özlem Gemici, Selin Uğur Fidancı ve Şenay İroz eserleriyle katıldılar.

“KEMERALTI SANATIN DA MERKEZİ OLACAK”

Serginin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kemeraltı, sadece alış verişin değil sanatın da merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Kemeraltı’na verdikleri öneme ve etkinlikleriyle en büyük katkıyı sunan Kemeraltı Hayat Platformu’na teşekkür ediyorum. Dünyanın en eski açık hava alışveriş merkezi olan Kemeraltı, böyle etkinlikler ve çalışmalarla İzmir’in her anlamda dışa yansıyan yüzü olmaya devam edecek” dedi.

Pandemi döneminde gerçekleştirilen sanal ortamdan sergilerinden farkla normalleşme süreci ile ilk kez açık havada gerçekleştirilen sergi kapsamında 110 eser yer alıyor. Sosyal mesafe ve maske kuralına bağlı kalarak gerçekleştirilen sergi hafta sonu süresince gezilebilecek.

KEMERALTI HAYAT PLATFORMU adına açıklamada bulunan Cem Ceylan

 " Kemeraltı Platformu olarak düzenlediğimiz sergimize katılımda bulunan herkese teşekkür ederiz.Kemeraltı Çarşısı'nın her alanda kalkınmasına , sanatın ve sanatçının esnafla buluşmasına öncülük yapabildiğimiz için mutluyuz. Kemeraltı Hayattır sözünü ; hayatın içinde yer alan her alanda çarşımızda yaşatmaya ve değerlerini korumaya Kemeraltı Hayat Platformu olarak devam edeceğiz." dedi.

KEMERALTI ÇARŞISI SANATA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Çini, seramik, tezhip, minyatür, hat ve kaligrafi sanatlarının örneklerinin sergileneceği Kemeraltı Sanatçıları Sergisi 12- 14 Haziran tarihleri arasında Tarihi Abacıoğlu Han’da sanatseverleri bekliyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir