MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tire'de CHP'den çarpıcı iddia, Belediye Başkanı Duran'dan yalanlama!
Politika
25 Mart 2020 Çarşamba 17:40

Tire'de CHP'den çarpıcı iddia, Belediye Başkanı Duran'dan yalanlama!

CHP Tire İlçe Başkanı Şenoyar, ittifak ortağı İYİ Partili Salih Atakan Duran’ın başkan olduğu Tire Belediyesi’nin İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine rağmen kronik rahatsızlığı olan belediye çalışanlarına izin vermediğini iddia etti. Şenoyar, kronik rahatsızlığı olan belediye çalışanlarına izin verilmesi yönünde çağrı yaptı. CHP İlçe Başkanı Şenoyar'ın iddiası üzerine Belediye Başkanı Salih Atakan Duran yazılı açıklamada bulundu, iddiaları yalanladı.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tehlikesine karşın Türkiye’de de mücadele devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, İçişleri Bakanlığı koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bir genelge yayınlayarak kamu kurumlarında çalışan; bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar ve kronik hastaların 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılmalarını belirtmişti.

İzmir’de İYİ Partili Salih Atakan Duran’ın başkan olduğu Tire Belediyesi’nin genelgeye aykırı davrandığı iddia edildi. İYİ Parti’nin ittifak ortağı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Tire Belediyesi’nde çalışıp kronik rahatsızlığı olan personele Başkan Duran’ın inisiyatifi ile izin verilmediğini öne sürdü.

Konuya ilişkin Gerçekİzmir’e açıklamalarda bulunan CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle kalp hastası, şeker hastası, astım, bronşit gibi kronik rahatsızlığı olanlara da izin verilirken, Tire Belediyesi’nde izin verilmedi. Burada hiçbir şekilde önlem alınmıyor, insanlar mağdur… Bu hastalıkla tedavi sürecinde ciddi önlemler alınıyor, insanlar evden çıkmıyor, işyerleri kapalı, kahveler, lokantalar kapalı… Belediyenin de bu sisteme uygun olarak İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine uygun olarak bu insanlara izin vermesi gerekiyor! Bu gruptaki insanların izne tabii tutulması gerekirken böyle bir önlemin alınmamasının ileride oluşabilecek herhangi bir riskin vebalini kimsenin taşıyamayacağını belirtmek istiyoruz. CHP’li meclis üyelerimiz başkanla görüştü ve belediyede çalışan kronik hastalara izin verilmesini önerdi. Ancak başkan inisiyatif kullanarak izin vermiyor. Bu iznin verilmesi, önlemin alınması lazım… Çünkü bu salgınla topyekün mücadele etmemiz gerekiyor. Bu inisiyatif kullanıp kullanmama meselesi değil! Bu işin tartışma konusu olmasına da gerek yok. Çünkü burada bakanlık bir izni yazı çıkarttıysa, topyekün ciddi bir mücadele örneği veriyorsak bunun da yapılması gerekiyor” dedi.

BAŞKAN DURAN'DAN AÇIKLAMA: İDARİ İZİN VERİLDİ!

CHP İlçe Başkanı Şenoyar'ın iddiası üzerine Belediye Başkanı Salih Atakan Duran yazılı açıklamada bulundu. Duran, "Corona Virüsü tedbirleri kapsamında ilgili bakanlıklardan gelen genelgeler üzerine Tire Belediyesi'nde kronik rahatsızlık yaşayan, rahatsızlığını raporlarla beyan eden, hamile, engelli ve 60 yaş üstündeki personelimize idari izin verilmiştir. Bunun yanı sıra 12 yaşından küçük çocuğu olan personel de dahil olmak üzere tedbir amacıyla kurumumuzdan izin isteyen çalışanlara gerekli kolaylık sağlanarak izinleri onaylanmıştır. Kurumumuzda kronik rahatsızlığını raporla belirtmiş olmasına rağmen, engelli, hamile ve 60 yaş üstündeki çalışanlarımıza izin vermediğimiz kesinlikle gerçek dışıdır..."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir