MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Trump'ı zora sokacak kitaba onay!
Dünyadan
3 Temmuz 2020 Cuma 08:42

Trump'ı zora sokacak kitaba onay!

Son zamanlarda hakkında yazılan kitaplarla başı dertte olan ABD Başkanı Donald Trump'ı zor duruma sokacak yeni bir kitap geliyor. ABD Başkanı Trump için ‘Dünyanın en tehlikeli insanı’ diyen Mary Trump'ın, aile sırlarını ifşa ettiği Too Much and Never Enough isimli kitaba mahkemeden izin çıktı.

Corona virüs krizi, gerileyen ekonomi, ırkçılık tartışmaları ve yaklaşan başkanlık seçimleri derken, şimdi de yeğeni Mary, ABD Başkanı Donald Trump’ı (74) köşeye sıkıştırmaya hazırlanıyor. New York’ta mahkeme, Donald Trump’ın yeğeni Mary Trump (55) tarafından kaleme alınan Too Much and Never Enough (Aşırı Fazla ve Hiç Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı ) isimli kitap üzerindeki yayın yasağını kaldırma kararı aldı.

Mary Trump’ın kaleme aldığı Aşırı Fazla ve Hiç Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı adlı kitabın bu ay yayımlanması bekleniyor. Ancak kitap daha yayınlanmadan tartışma yarattı.

Kitaba ilk tepki, Trump’ın kardeşi Robert Trump’tan (72) geldi. Robert Trump, kitabın ‘aile anlaşmasını ihlal ettiği’ gerekçesiyle geçen hafta New York’ta mahkemeye başvurdu ve basılmasını engellemek istedi.

ANLAŞMAYI BOZDU İDDİASI
Robert Trump’ın avukatları, “Mary Trump’ın ve diğer akraba ilişkisi olanların, herkes aynı fikirde olmadığı müddetçe dava veya ilişkileriyle ilgili hiçbir şey yayımlamayacaklarını içeren bir anlaşma imzaladıklarını” öne sürdü. Alt mahkemenin geçici durdurma kararını üst mahkeme bozdu. Mary Trump’ın avukatı Theodore Boutrous Jr. ise “Başkan Trump ve kardeşleri, kamuyu ilgilendiren konuların ele alındığı bir kitabı engellemek istiyor. Bu yasa dışı baskıyı sürdürüyorlar çünkü Amerikan halkının gerçekleri bilmesini istemiyorlar” diye konuştu.

Peki, gündeme bir anda bomba gibi düşen Mary Trump ve kitabı hakkında bilinenler neler? İşte yanıtı:

FRED ALKOLDEN ÖLDÜ
Mary Trump’ın babası Fred Jr, uzun yıllar alkol bağımlılığı sorunuyla mücadele ettikten sonra 1981 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Mary Trump, kitabında, amcası Donald Trump’ın “babasının ölümünde etkili olduğunu ve babası bağımlılığın kritik eşiğindeyken onu ihmal ettiğini” öne sürdü. Başkan Trump, geçmiş yıllarda yaptığı açıklamada, ağabeyinin aile işini yapması için ona baskı uyguladığı için pişman olduğunu söylemişti.

Trump’ın “rahatsız edici ve müstehcen” hikayelerini anlatacak olan kitabın, Mary Trump’ın, 1990'larda Donald Trump’ın “şüpheli vergi planları” ile ilgili nasıl birincil kaynak olduğunu ortaya koyması bekleniyor.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın yazdığı kitap ülke gündeminden düşmüyor. Beyaz Saray yönetimi The Room Where It Happened: A White House Memoir isimli kitabın yayımlanmasını engellemeye çalışıyor. Ancak kitapta yer alan birçok iddia şimdiden basına sızmış durumda. ABD Başkanı Trump, Bolton'ı yalancılıkla suçladı. Çin'le ilişkilerden, yeni seçimlere Venezuela'nın işgalinden Cemal Kaşıkçı cinayetine kadar birçok olaya ilişkin iddialar kitapta yer aldı. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir