MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Köşger Club Med için devreye girdi, Başkan Gürbüz konuştu: Yeter ki açılsın!
Yerel Yönetimler
6 Temmuz 2020 Pazartesi 11:40

Vali Köşger Club Med için devreye girdi, Başkan Gürbüz konuştu: Yeter ki açılsın!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Foça’da bulunan ve yıllar önce kapanan Fransız Tatil Köyü’nün yeniden hayata geçirilmesi için kolları sıvarken İlçe Belediye Başkanı Fatih Gürbüz süreçle ilgili bilgi verdi. Gürbüz, “Takip edeceğim. Vali bey çok güzel, iyi, baba bir adam... Bu işi yapar diye düşünüyorum, ümit ediyorum” dedi. Gürbüz ayrıca, “Bakalım, bekliyoruz, süreç nasıl ilerleyecek? Yeter ki açılsın da! Yazık günah orası boşu boşuna gidiyor, israf başka bir şey değil” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Foça’da bulunan ve Club Med adıyla bilinen Türkiye’nin ilk tatil köylerinden Fransız Tatil Köyü’nün yeniden faaliyete döndürülmesiyle ilgili İzmir Valiliği devreye girdi. 1967 yılında açılan ve 2005’te kapanarak atıl duruma geçen tatil köyü için süreçte ihaleler gerçekleşmiş ve istenilen sonuç elde edilmemişti.

Turizm sektörünün temsilcileri yaşanan durum karşısında memnuniyetsizliklerini gizlemezken Foça Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Fatih Gürbüz, 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerle göreve gelmesi sonrasında kolları sıvamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket edileceğini aktaran Belediye Başkanı Gürbüz, Ankara’dan istediği cevabı alamamıştı.

Geçtiğimiz Haziran ayında İzmir Valiliği’ne atanan ve sahaya inerek ilçe ilçe çalışmaları yerinde gören Yavuz Selim Köşger’in 38 yıllık faaliyeti sonrasında kapanan tesis için yeni süreçte yol haritası hazırlığında olduğu belirtildi.

VALİ BEY GİRİŞİMDE BULUNDU, HAYATA KAZANDIRILACAK
Foça Belediye Başkanı Gürbüz de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve “Vali Bey oranın tekrar hayata kazandırılması için bir girişimde bulundu. Büyük ihtimalle bunun üzerine düşecek. Biz orayla ilgili 4 sefer girişimde bulunmuştuk, bunu ilettik. Bir an önce tekrar harekete geçilmesi için ricada bulunduk. Kendisi de çok ılımlı davrandı. Orası tekrar hayata kazandırılacak diye düşünüyorum” dedi.

TESİSLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLANACAK
Yeni süreçte gerçekleşecek çalışmalara değinen Gürbüz, “Valilikle beraber çalışacağız. Valilik daha çok kendisi yapacak. Orayla ilgili bir rapor hazırlanacak. Tekrar Turizm Bakanlığı’ gönderilecek yeniden ihaleye çıkılacak diye düşünüyorum” diye konuştu.  

YETER Kİ AÇILSIN!
Belediye olarak sürecin içinde var olduklarını vurgulayan Gürbüz, “Biz almaya çalışmıştık. Kabul edilmedi. Ederi kadar başka mülk verelim biz orayı alalım dedik. Olmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla da yürümek istedik, yine olmadı. Bakalım, bekliyoruz, süreç nasıl ilerleyecek?  Yeter ki açılsın da! Yazık günah orası boşu boşuna gidiyor, israf başka bir şey değil” dedi.

KAPANMASI ÇOK BÜYÜK HATAYMIŞ, NASIL KAÇIRMIŞLAR BU İNSANLARI?
Tesisin ilçe için önemine dikkat çeken Gürbüz, “Bana her gün üçer beşer CV geliyor. Millet eskiden, orası açıkken belediyeye girmek istemiyordu. 3 nesil orayı döndürdü. Adamlar yazın burada kışın Fransa’da çalışıyordu. 2005’te kapanması çok büyük bir hataymış. Buranın her şeyini, vizyonunu bitirmiş. Nasıl kaçırmışlar bu insanları? Ben olsam kozaya alırdım, pamuklara sarardım, adamların bir dediğini iki etmezdim. Takip edeceğim. Vali bey çok güzel, iyi, baba bir adam... Bu işi yapar diye düşünüyorum, ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Benal Kut
 7 Temmuz 2020 Salı 23:12
Club med in hizmete açılmasıyla cok gencimize iş imkanı sağlanacak,o güzel denizi ve tatil köyünü kazanmış olacağız.Foça mız için hayırlı olsun.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir