MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Vali Köşger'den olaylı derbi raporu: 13 kişi gözetim altında!
Spor
27 Kasım 2022 Pazar 23:22

Vali Köşger'den olaylı derbi raporu: 13 kişi gözetim altında!

Yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını aktaran Vali Köşger, "Her iki olaya da karışmış olan kişiler emniyetimizce gözetim altına alındı. Şu anda 13 kişi gözetim altında bulunmakta. Hastanelerdeki durumla ilgili de kısaca bilgi vermemiz gerekirse Altay'ın kalecisinde herhangi bir sıkıntı yok, hayati risk yok. Diğer Göztepe taraftarı olan ve işaret fişeğiyle yaralandığını değerlendirdiğimiz vatandaşımızın da tedavisi devam ediyor" dedi.
Spor Toto 1'inci Lig'de bu akşam oynanan Göztepe - Altay karşılaşmasına olaylar damga vurdu. Maçın 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden atılan bir fişek, Mehmet Çakır adlı Göztepe taraftarının yüzüne isabet etti. Ağır yaralanan Çakır için sahaya 2 ambulans girdi. O sırada bir Göztepeli taraftar sahaya girerek korner direği ile Altay kalecisi Ozan'a saldırdı. Aldığı darbelerle acılar içinde yerde kalan genç kalecinin başında 4 santimetre çapında yara açıldı.

Müsabaka çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Yüzünden ve sol göğsünden yaralanan Mehmet Çakır, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Göztepeli taraftar ameliyata alındı. Kaleci Ozan da özel bir hastaneye götürüldü. Ozan'ın önlem gereği hastaneye yatırıldığı ifade edildi. Mehmet Çakır'ın ilk alınan bilgilere göre hayati tehlikesinin olmadığı da belirtildi. Çıkan olayların ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Gürsel Aksel Stadı'na geldi. İncelemelerde bulunan Vali Köşger, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Köşger, Göztepe ile Altay arasındaki müsabakanın 19. dakikasında siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu bölümden, ev sahibi takım seyircilerinin olduğu bölüme doğru işaret fişeği olarak değerlendirdikleri bir cismin fırlatıldığını söyledi.

Bu olay nedeniyle bir Göztepe taraftarının yaralandığını kaydeden Köşger, şöyle konuştu: Bu olaya sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken bir Göztepe taraftarının stadyuma atlaması ve daha sonrasında da korner direğini alarak Altay kalecisinin başına vurması şeklinde bir üzücü hadise yaşandı. Biz İzmir'in bu iki güzide ve tarihi takımının arasındaki bu İzmir derbisinin aslında İzmir'in geldiği düzeye, Türk sporunun geldiği düzeye uygun bir şekilde seyircili olarak, deplasman taraftarının da katılımıyla olmasının uygun olacağını değerlendirmiştik. Bu kararı alıyorken de kulüplerle ve ilgili herkesle istişare ederek bu kararı almıştık.

Köşger, Türk sporunun geldiği noktaya yakışmayan bir hadise yaşandığını belirterek, "Ancak bu hadisenin münferit olduğunu değerlendiriyoruz." dedi.

13 KİŞİ GÖZETİM ALTINDA! 
Yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını aktaran Köşger, şöyle konuştu: Her iki olaya da karışmış olan kişiler emniyetimizce gözetim altına alındı. Şu anda 13 kişi gözetim altında bulunmakta. Hastanelerdeki durumla ilgili de kısaca bilgi vermemiz gerekirse Altay'ın kalecisinde herhangi bir sıkıntı yok, hayati risk yok. Sabaha kadar tedbiren müşahede altında tutulacak. Diğer Göztepe taraftarı olan ve işaret fişeğiyle yaralandığını değerlendirdiğimiz vatandaşımızın da tedavisi devam ediyor. Bir yaralanma söz konusu olduğu için de estetik bir takım dikişlerin atılması gereken durumlar var, yüzünde yaralanma olduğu için birtakım sıkıntılar var. Tedavi süreci devam ediyor.

Köşger, bir gazetecinin sorusu üzerine işaret fişeği olarak değerlendirdikleri cismi atan kişinin gözetim altında olduğunu tekrarlayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: İşaret fişeğini atan şahıs da etrafındaki olan kişiler de gözetim altında. Şunu size temin ederim. Yani şunu her iki başkanın ve tüm İzmirlilerin huzurunda temin ederim. Bu olayın peşi bırakılmayacak. En ince noktasına kadar konu detaylıca araştırılacak ve bu işi yapanlar, Türk hukuk sistemi içindeki almaları gereken en ağır cezayla cezalandırılacaklar. Cezalandırılmalarının sağlanması için gereken bütün takibat, hukuki süreçler yerine getirilecek... 

ZAAFİYET VARSA GEREKEN YAPILACAK! 
İşaret fişeği olarak değerlendirilen cismin içeriye nasıl sokulduğunu hakkında bilgilerinin olmadığını belirten Köşger, "İçeriye sokulan şey nedir, nasıl sokulmuştur, hepsine bakılacak, değerlendirilecek. Eğer bir güvenlik zaafiyeti varsa, bir sıkıntı varsa o konuyla ilgili de gereken yapılacaktır." diye konuştu.

Vali Köşger, saha içinde yaşanan olaylarla ilgili saha dışında herhangi bir olay meydana gelmediğini sözlerine ekledi.

BAŞKANLARDAN SAĞ DUYU ÇAĞRISI
Altay Başkanı Ayhan Dündar, İzmir kulüplerinin çok iyi ilişkiler içinde olduğunu ifade etti. Dündar, "İzmir kulüplerimizle ilişkimiz çok iyi. Böyle bir hava olsun istiyorduk. Güzel bir mücadele olacağını bekliyorduk. Maalesef maç içinde Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi münferit ve insani olmayan bir davranışla bir cana kastedilmiştir. Hiç olmaması gerekiyordu. Ozan da başına aldığı darbelerle yaralandı. Kafa çatlaması ihtimali var. İnşallah iki yaralımız da bir an önce sağlığına kavuşur. İzmirli taraftarların karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Kınıyoruz, inşallah bir daha tekrarı olmaz. Biz iki takım taraftarını tribünde görmek istiyorduk. Ancak geldiğimiz noktada artık bu durumlar yaşanmayacak" yorumunu yaptı.

"FAİLLERİ MAHKUM ETMELİYİZ"
Mehmet Sepil ise "Türk futbolu adına, İzmir, Göztepe ve Altay adına çok üzgünüm. Yaşanmaması gereken bir olay yaşandı. İki kişinin verebileceği zararı gördük. Çok üzgünüm. Kötü bir örnek oldu. Olayın failleri şiddetle cezalandırılmalı. Bunun tekrarlanmaması için tüm taraftarlar bence birlikte hareket etmek zorunda. İzmir bu değildir. Biz yıllar önce Karşıyaka maçında taraftarın yarısını stada soktuk. Futbolun en önemli tarafı seyircilerle oynamaktır. Bu maçın seyircili oynanması konusunda aynı görüşteydik. Bu kötü sonucun ardından biz failleri mahkum etmeliyiz. Olay çok üzücü. Yaralılarımız var, bir tanesi daha ciddi konumda. Şu an bizim taraftarımız ameliyata alındı. Hayati tehlikesi yok. Biz birleşmeliyiz. Bunun için iş taraftarlara ve bizlere düşüyoruz. Bu kişileri dışlamalıyız. Fişek atmanın, kaleciye saldırmanın sporla alakası yok. Biz Sayın Valimizle elimizden geleni yapacağız. Zaten ceza görmesi gerekenler görecek. Biz sakinlikle İzmir futbolunda bu tür şeyleri nasıl kaldırılır, hep birlikte mücadele edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Olayların ardından Altay taraftarları ve Altay kafilesinin stattan ayrılmasına izin verilmedi.

YARALANAN TARAFTARA ZİYARET 
Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu bölüme atılan fişek sonucunda yaralanan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, fişeğin ağzına gelmesi sonucunda çenesi ile dişlerinde ağır hasar oluşan ve sol göğüs bölgesinde de yanıklar olan Mehmet Çakır'ı, beraberindeki Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, Göztepe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sepil ve Altay Başkanı Ayhan Dündar ile birlikte ziyaret etti.

Doktorların müdahale ettiği Çakır ile ayak üstü konuşan Köşger, Çakır'a ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Ardından Köşger, 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Caner Çavdar'dan Mehmet Çakır'ın durumuyla ilgili bilgi aldı. (AA, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir