MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
''20 yıllık döneme ‘fetret dönemi’ denecek''
Politika
20 Ocak 2023 Cuma 08:03

''20 yıllık döneme ‘fetret dönemi’ denecek''

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti iktidarını eleştirdi. Uysal, "Bu döneme, 20 yıllık döneme "Cumhuriyetin fetret dönemi" denecektir!" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Twitter hesabı üzerinden AK Parti iktidarını eleştiren açıklamalarda bulundu.

Gültekin Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Bu iktidarın savrulduğu yeri görmek için 2002'deki beyannamelerine bakmak yeter. O beyannamede "Ak Parti" ismini silip başka bir parti ismi yazın, kendilerine karşı geçerli hale geldi.

Bu iktidar demokrasiyi bir konjonktürel program olarak görüyor. İmamlar bile talimatlarla Erdoğan'ın miting alanına çağrılıyor. Adeta iştimaya katılıyorlar. Biz 1947'de devlet başkanlığı ile parti başkanlığının bir kişinin uhdesinde olmasına karşı çıktık. Şimdi de karşı çıkıyoruz.

Bu döneme, 20 yıllık döneme "Cumhuriyetin fetret dönemi" denecektir! Toplumsal iklimi bulandıracak bir takım operasyonlar yapılacağı öngörümü iki yıl evvel belirtmiştim. Türkiye'nin gücünü biliyoruz, potansiyelini biliyoruz. Siyasetin vazifesi bu potansiyelle ülkeyi buluşturmaktır. 

Bu büyük geçmişe sırtımızı dönmek değil sırtımızı yaslamak zorundayız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir