MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'30 Haziran' öncesi İzmirli belediye başkanı ve Deniz Yücel'den çarpıcı mesajlar!
Politika
28 Haziran 2025 Cumartesi 16:20

'30 Haziran' öncesi İzmirli belediye başkanı ve Deniz Yücel'den çarpıcı mesajlar!

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel ile Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Günay, 30 Haziran Pazartesi günü yapılacak kurultay davası öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yücel, " Cumhuriyet Halk Partisinin 38. Olağan kurultayını tartışmak ve tartıştırmak iktidarın ekmeğine yağ sürmektir" derken, Günay ise açıklamasında " Genel Başkanımız Özgür Özel’in sonuna kadar arkasındayız. Atatürk’ün kalesini seçilmemiş kimseye teslim etmeyiz etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

GERÇEKİZMİR - CHP’de 4–5 Kasım 2023’te gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultay sonrası başlayan tartışmalar, muhalif delegelerin olağanüstü kurultay talebiyle açtığı dava ile yeni bir aşamaya taşındı. Davanın 30 Haziran Pazartesi günü Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapılacak duruşması, sürecin hukuki ve siyasal kaderini belirleyecek kritik adım olarak öne çıkıyor. 

YÜCEL VE GÜNAY'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, dava öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Günay’dan da 30 Haziran için  'hodri meydan' çıkışı geldi. Günay yazılı açıklamasında, " Genel Başkanımız Özgür Özel’in sonuna kadar arkasındayız. Atatürk’ün kalesini seçilmemiş kimseye teslim etmeyiz etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

YÜCEL: KURULTAYI TARTIŞMAK VE TARTIŞTIRMAK İKTİDARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEKTİR

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Son günlerde belli kesimlerce gündemde tutulan 38. Olağan kurultayımızda oy kullanma, sayım ve sonuçların ilanı “Gizli oy, açık sayım” ilkesine uygun, şeffaf ve her türlü şaibeden uzak bir şekilde gerçekleşmiştir. Buna rağmen Cumhuriyet Halk Partisinin 38. Olağan kurultayını tartışmak ve tartıştırmak iktidarın ekmeğine yağ sürmektir. 

Kurultaydan hemen sonra seçim kurulu nezdinde itiraz süreçleri tüketildikten sonra bir kaç şuursuzun iddiasıyla, mahkeme marifetiyle kurultayı iptal ettirmeye çalışmak en hafif tabiriyle hadsizlik, bundan medet ummak ise acizliktir! Herkes kendine yakışanı yapar ve böyle kritik süreçlerde takındığı tavır ile tarihin sayfalarında yerini alır. 

AKP’yi ve Erdoğan’ı tam 4 kez yenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye başkanlarımıza, çalışma arkadaşlarına ve yol arkadaşlarımıza açılan soruşturmaların, uygulanan gözaltı ve tutuklama süreçlerinin, hukuk kisvesi altında siyasi süreçler olduğu hepimizin malumudur. 

Sn. İmamoğlu ve arkadaşlarına yönelen bu hukuksuzluklara en güçlü şekilde ve en yüksek sesle itiraz etmek her bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin görevi olduğu gibi, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da görevidir. 

Yargının siyasi iktidarın elinde oyuncak olduğu, bir aparat haline geldiği bir ülkede kimsenin hukuk güvenliği kalmamıştır. Böyle bir rejimde ne ekonomik krizin sona ermesi, ne istihdam yaratılması, ne de toplumsal huzurun ve barışın sağlanması mümkündür. 

Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl sonra Türkiye’nin 1. partisi olmuştur ve ilk seçimde Genel başkanımız Sn. Özgür Özel’in haksızlıklara, hukuksuzluklara boyun eğmeyen, özgüvenli siyaset anlayışıyla iktidar olacaktır. Bu yönetim anlayışıyla da ülkemize ihtiyacı olan ve hak ettiği demokrasiyi getirecektir."

GÜNAY: SEÇİLMEMİŞ KİMSEYE EMANET ETMEYECEĞİZ

Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Günay’dan da 30 Haziran için  'hodri meydan' çıkışı geldi. Günay yazılı açıklamasında, " Genel Başkanımız Özgür Özel’in sonuna kadar arkasındayız. Atatürk’ün kalesini seçilmemiş kimseye teslim etmeyiz etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Seçimi kaybedip ayak oyunlarıyla koltuk peşinde koşanların karşısında sonuna kadar mücadele edeceklerine vurgulayan Başkan Günay, Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan CHP’yi seçilmemiş hiç kimseye teslim etmeyeceklerini vurgulayarak, ‘‘Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarih yazıyor ve yazmaya devam edecek. O tarihi bozmak isteyenler tarihte kara leke olarak halkın vicdanına gömülecek. 30 Haziran hodri meydan. Herkes şapkasını önüne koyup düşünsün. Atatürk’ün emaneti Baba Ocağı CHP’yi karıştırmaya çalışan, seçim kaybederek ayak oyunlarıyla koltuktan vazgeçmek istemeyenlerin karşısında sonuna kadar mücadele edecek ve onlara asla müsaade etmeyeceğiz’’.

Bu kale onurumuz şerefimizdir
CHP için bu kale onurumuz ve şerefimiz diyen Başkan Günay, ‘‘Genel bakanımızın dediği gibi bu kaleyi kimseye vermeyeceğiz. Bu kale bizim onurumuz şerefimizdir. Genel Başkanımızın önderliğinde halkımızla bir yol, yoldaşlık, birlik ve beraberlik çizdik ve yürüyoruz. Halkımızla oluşturduğumuz bu birlikteliği kimse bozamayacak. Sonuna kadar da ekibimizle Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanındayız, kimse bu yoldan dönmeyecek.’’diye konuştu.
.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir