MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Spor
19 Kasım 2022 Cumartesi 13:59

"Avrupa, Katar'a ahlaki ders veremez"

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası öncesi dikkat çeken ifadeler kullandı. İtalyan futbol adamı, insan hakları ihlalleri gerekçesiyle Katar'a yapılan eleştirilere tepki gösterip, "Avrupa önce 1000 yılı aşkın süredir kendi yaptıklarına baksın. Katar'a ahlaki ders veremezler." dedi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar'ın ev sahipliğinde başlayacak 2022 Dünya Kupası öncesi yaptığı açıklamalarla gündem oldu.

İtalyan futbol adamı, Katar'ı insan hakları ihlalleri nedeniyle eleştiren Avrupa'ya sert tepki gösterirken, eşcinsel ve göçmenlere ise destek veren ifadeler kullandı.

"KENDİMİ EŞCİNSEL HİSSEDİYORUM"

Doha'da basın toplantısı yapan Infantino, "Bugün farklı ve güçlü hislerim var. Bugün kendimi Katarlı hissediyorum. Bugün kendimi bir Arap gibi hissediyorum. Bugün Afrikalı gibi hissediyorum. Bugün eşcinsel hissediyorum. Bugün engelli hissediyorum. Bugün göçmen işçi gibi hissediyorum" dedi.

"AVRUPA, KATAR'A AHLAKİ DERS VEREMEZ"

FIFA Başkanı, Avrupa'dan Katar'a çalışmak için gelen göçmen işçilerin insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya kaldığı şeklindeki eleştirilere de sert çıktı.

Avrupa'yı ikiyüzlü olmakla suçlayan Inifantino, "Avrupa önce 1000 yılı aşkın süredir kendi yaptıklarına baksın. Katar'a ahlaki ders veremezler. Katar'daki göçmen işçiler kendi ülkelerinden daha fazla para kazanıyor. Dünyada 1 milyar engelli var ama bu kimsenin umurunda değil" diye konuştu.

"ZORBALIĞA UĞRADIM"

Infantino, ayrımcılığa uğramanın nasıl bir his olduğunu bildiğini de belirtirken, "Kızıl saçlarım olduğu için zorbalığa uğradım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir