MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Ayakta karşılama' kararı CHP grubunu böldü: İzmir'den kimler katılmadı?
Politika
1 Ekim 2024 Salı 17:35

'Ayakta karşılama' kararı CHP grubunu böldü: İzmir'den kimler katılmadı?

CHP'de Genel Başkan Özgür Özel ve CHP'li milletvekilleri, Genel Kurul’a girişinde Erdoğan’ı ayakta karşıladı.9 CHP’li milletvekili, Erdoğan’ın salona girişi üzerine ayağa kalkmazken 57 CHP’li milletvekili de karara uymamak için Meclis kulisinde bekledi. Meclise katılmayan İzmir Milletvekilleri ise Sevda Erdan Kılıç, Rahmi Aşkın Türeli, Mahir Polat, Yüksel Taşkın, Tuncay Özkan ve Rıfat Nalbantoğlu oldu.

TBMM, iki aylık aranın ardından çalışmalarına başlamak üzere yeniden açıldı.

Açılış töreninde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, konuşma yaptı.

Genel Kurul’da CHP lideri Özgür Özel ile MHP lideri Devlet Bahçeli tokalaştı.

Kurtulmuş’un konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını yapmak için Genel Kurul’a geldi.

Erdoğan’ın konuşması öncesi CHP, milletvekillerine, önceki yıllardan farklı olarak Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkılması talimatı verdi. Erdoğan’ı ayakta karşılamak istemeyen bazı CHP milletvekilleri Genel Kurul oturumuna katılmadı.

Erdoğan salona girdiğinde, CHP lideri Özgür Özel’in de aralarında olduğu CHP’li milletvekilleri ayağa kalktı. Uğur Bayraktutan, Okan Konuralp, Engin Altay, Erdoğan’ın Genel Kurul’a girişinde ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri oldu.

57 VEKİL KARARA UYMAMAK İÇİN KULİSTE BEKLEDİ

9 CHP’li milletvekili, Erdoğan’ın salona girişi üzerine ayağa kalkmazken 57 CHP’li milletvekili de karara uymamak için Meclis kulisinde bekledi.

Meclise katılmayan İzmir Milletvekilleri ise Sevda Erdan Kılıç, Rahmi Aşkın Türeli, Mahir Polat, Yüksel Taşkın,Tuncay Özkan ve Rıfat Nalbantoğlu oldu.

Daha önce Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı döneminde ve Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığının ilk 3 yılında (2014-2016), CHP milletvekilleri cumhurbaşkanı salona girince ayağa kalkmıştı.

Özgür Özel, Erdoğan’ın Genel Kurul’a gelişi üzerine kendisi ve çoğu CHP’li milletvekilinin ayağa kalkmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı’nın yeminine uygun şekilde konuşma yapacağını umarak karşılamamızı ayakta yaptık. Konuşması bir parti genel başkanı sınırları içindeydi. O yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir