MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'BAL'daki inşaat' tartışması tam gaz: AK Parti'den Soyer'e sert 'mühür' tepkisi!
Politika
4 Ocak 2024 Perşembe 11:56

'BAL'daki inşaat' tartışması tam gaz: AK Parti'den Soyer'e sert 'mühür' tepkisi!

Bornova Anadolu Lisesi'nde başlatılan anaokulu inşaatı 'mülteciler için yapılacak' ve 'ağaç kıyımı' iddialarının gölgesinde tepkilere yol açtı. Anaokulu inşaatı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan ve iddiaları yalanlayan açıklamanın ardından da tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Son olarak Başkan Soyer gerekli incelemeler sonrasında inşaatın yasal mevzuata aykırı olduğunu ve mühürleme işlemlerine başladıklarını belirtti. Açıklamaya AK Partili Saygılı ve İnan'dan sert tepki geldi!

GERÇEKİZMİR - İzmir'in köklü eğitim kurumu Bornova Anadolu Lisesi'ndeki anaokulu inşaatı 'mülteciler için yapılacak' ve 'ağaç kıyımı' iddialarının gölgesinde siyasetin de tartışma konusu oldu. 

Anaokulu inşaatı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan ve iddiaları yalanlayan açıklamanın ardından da tartışmalara neden olmaya devam ediyor. 

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gerekli incelemeler sonrasında inşaatın yasal mevzuata aykırı olduğunu ve mühürleme işlemlerine başladıklarını belirtti.

Soyer'in açıklamasına AK Parti cephesinden sert tepki geldi. 



SAYGILI: ORTADA İNŞAAT YOK, NEYİ TESPİT ETMİŞ! 
AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'akıl tutulması' çıkışında bulundu. Saygılı, "Tunç Soyer; ‘kısasa kısas yapayım da dikkat çekeyim’ demiş ama zor! Örnekköy’de kendi elleriyle ortaya çıkardıkları dönüşüm faciaları ile Bornova Anadolu Lisesi arazisinde yapılacak anaokulu projesi aynı kefede olamaz! Neden mi? Anlatalım… Eksik ve hata tespit ettik diyor, ortada inşaat yok! İmalatın olmadığı yerde projeye aykırılığı nasıl tespit etmiş? Neyi mühürleyecek?! Ruhsatı veren kendi belediyeleri üstelik! Buna uygun bir inşaat yapıldığı takdirde ne olacağını göremeyecek kadar körleşmişler! Biz söyleyelim; mühürleri ‘keyfi’ olur, ciddi yasal sonuçları olur! CHP’li Soyer; akıl tutulması yaşıyor olmalı; müneccimliğe de başladığına göre! Yeniden aday gösterilme sancısı, prim yapayım telaşıyla ortaya bir top yuvarlamış, pasa dönüşecek, gol olacak sanıyor! Yazık…" mesajlarını verdi. 



İNAN: SEN KİMSİN? 
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Sen kimsin?' ve 'eziklik' çıkışlarında bulundu. 

İnan mesajında, "Bir kere sen kimsin? Bu mühür senin haddine mi? Hepsini bir kenara koydum.
60 yaşını aşmış bir adamın fiyasko geçen bir 5 yılın ardından tekrar aday olabilmek için bir anaokulunu ve oradaki çocukları hedef alması kadar hazin ne olabilir? Özgür Özel'i etiketleyip  "başkanım ben buradayım" diye kendini gösterme çabası apayrı bir eziklik. Allah selamet versin çok acıdım" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir