MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'CHP'li belediyeye baskın' iddiası, Başkan'dan flaş açıklama!
Yerel Yönetimler
10 Mart 2020 Salı 17:49

'CHP'li belediyeye baskın' iddiası, Başkan'dan flaş açıklama!

Savcılığın talimatı doğrultusunda ekipler Karaburun Belediyesi'ne gelerek bilgisayarlara el koyup detaylı bir arama yaptığı da ileri sürüldü. Başkan Erdoğan müfettişler tarafından başlatılan inceleme kapsamında yapılan uygulamayı detaylandırırken, 'baskın' ve 'operasyon' iddialarını da yalanladı. 

GERÇEKİZMİR - İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini Karaburun Belediyesi’ne operasyon yaptığı iddiası gündeme damga vurdu. 

Savcılığın talimatı doğrultusunda ekipler Karaburun Belediyesi'ne gelerek bilgisayarlara el koyup detaylı bir arama yaptığı da ileri sürüldü. 

Gelişmelerin ardından İzmir'deki programını yarıda keserek Karaburun'a geçen Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İlkay Girgin Erdoğan'dan flaş bir açıklama geldi. 

Erdoğan müfettişler tarafından başlatılan inceleme kapsamında yapılan uygulamayı detaylandırırken, 'baskın' ve 'operasyon' iddialarını da yalanladı. 



İŞTE O AÇIKLAMA 
Bazı internet haber sitelerinde yayınlanan “Karaburun Belediyesi’ne flaş baskın” başlıklı haberlerde, belediyemize yönelik asılsız ifadelere karşılık; açık iletişim politikamız gereğince kamuoyumuzun ve hemşehrilerimizin doğru bilgilendirilmesine ve aydınlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Karaburun Belediyesi tarafından yaz mevsiminde üç ay boyunca işletilen; sosyal belediyecilik ilkemiz gereğince öğrencilerimizin ve kadınlarımızın istihdam edildiği İncirlikoy (Karaburun) ve Plaj Ardıç (Mordoğan) tesislerimiz ile ilgili olarak, beş ay önce Mülkiye Müfettişleri tarafından başlatılan incelemeye paralel olarak, belediyemizin hesapları incelenmektedir.

Yayınlanan haberlerde yaratılan ve/veya yaratılmak istenen “Karaburun Belediyesi’ne baskın yapıldığı” iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Basın kuruluşlarımızın, belediyemizin resmi açıklaması dışında herhangi bir kişi ya da kurumun açıklamalarına itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.

An itibarıyla Karaburun Belediyesi’nde herhangi bir baskın ya da arama durumu söz konusu değildir. Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan incelemelere konu olan evrakların teslimi, belediyemize gelen görevlilere elden yapılmaktadır.

Bir kamu kurumu olan Karaburun Belediyesi’nin tüm iş ve işlemleri, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde, şeffaf ve her an hesap verilebilir şekilde yürütülmekte; ilçemizin kalkınmasına yönelik belediye hizmetleri, kesintisiz şekilde sürdürülmektedir.



CHP'Lİ BAKAN: BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karaburun Belediyesi’ne düzenlenen baskına tepki gösterdi. Bakan, yaptığı açıklamada “Seçilmiş belediye başkanımızın yanındayız. Hukuki süreci takip ediyoruz,” dedi.

BELEDİYE ANKARA TARAFINDAN ZATEN DENETLENİYOR
CHP’li Bakan yaptığı açıklamada belediyelerin zaten İçişleri Bakanlığı’nın denetimi aldında olduğunu belirtti. Bakan “Yerel yönetimlerin denetimine ilişkin usul ve esaslar bellidir. Yargısal denetimde Sayıştay’ın mali alanda yaptığı tek taraflı denetim; yönetsel yargı denetimi Danıştay’ca, adli denetim Yargıtay’ca yapılır. Tüm evrakları gerek iç denetim birimleri, gerekse İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu ve Mahalli İdareler Kontrolörleri’nin denetimine açık olan bir belediyede kamuoyunca yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek şekilde bir operasyon görüntüsü verilmesi yapılan işlemin yargısal değil siyasal olduğu izlenimi vermektedir,” dedi.

BASKIN GÖRÜNTÜSÜ
“Devlette her şey kayıt altındadır,” diyen Bakan sözlerine şöyle devam etti: “Devlette her şey kayıt altındadır. Eğer savcılıkça yürütülen bir soruşturma varsa ve bir belge talep ediliyorsa bir yazışmayla bu yazı talep edilebilirdi. Yargısal sürecin takipçisi olacağız. Ancak bu tip bir “baskın” görüntüsünün bizi oldukça rahatsız ettiğinin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Bu görüntü ne etik ne de hukukidir. Seçilmiş belediye başkanımızın yanındayız. Süreci yakından takip ediyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir