MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Camide müzik yayını krizi'nde paylaşımları nedeniyle tutuklanan CHP'li Özdemir hakkında flaş karar!
Politika
29 Mayıs 2020 Cuma 16:58

'Camide müzik yayını krizi'nde paylaşımları nedeniyle tutuklanan CHP'li Özdemir hakkında flaş karar!

Dün Özdemir'in avukatları tarafından tutukluluğuna yapılan itirazın adli makamlarca reddedilmesinin ardından dava 50.Asliye Ceza Mahkemesi'de görülmeye başlandı. Davada Özdemir için tutuksuz yargılanma kararı çıktı. Özdemir gün içinde cezaevinde tahliye edildi. 

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - İzmir'de cami hoparlörlerinden 'Çav Bella' marşı çalınması sonrası olaya ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve tutuklanan CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in dosyasında önemli bir gelişme yaşandı. 

Dün Özdemir'in avukatları tarafından tutukluluğuna yapılan itirazın adli makamlarca reddedilmesinin ardından hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan hazırlanan iddianame, 50. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ayrıca mahkeme Özdemir için tutuksuz yargılanma kararı verdi. CHP Eski İl Başkan Yardımcısı gün içinde Aliağa Şakran Cezaevi'nden tahliye edildi. 

Tahliyesine karar verilen Banu Ö'nün 6 Ekim'de hakim karşısına çıkması bekleniyor. 

AVUKATINDAN AÇIKLAMA 
Karara ilişkin Gerçekİzmir'e konuşan Özdemir'in Avukatı Süleyman Karadağ, "İtiraz talebimiz reddedilmişti ancak daha sonra 50’inci Asli Ceza Mahkemesi davası açılmıştı. Dava açıldıktan sonra mahkemenin tensip kararı ile birlikte tekrar değerlendirmesi gerekiyor. Biz de ona güvenerek tensip kararını bekliyorduk. AİHM’e başvurmak için bu kararın sonucunu bekliyorduk. Sonuç beklediğimiz gibi oldu. Bundan sonra davayı görecek olan Asli Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi. Bundan sonraki süreçte müvekkilim tutuksuz yargılanacak. Birkaç saat içinde Şakran Cezaevi’ne gidip Banu Hanım’ı alacağız" dedi.

NE OLMUŞTU? 
İzmir'de birçok camiden korsan yayın yapılarak Çav Bella Marşı çalınmıştı. Sosyal medya hesabından olayın görüntülerini paylaşan CHP İl Eski Başkanı Yardımcısı Özdemir 22 Mayıs tarihinde bu paylaşımları ve yorumları nedeniyle 'dini değerleri aşağılama' suçundan gözaltına alınmış ve adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

YÜCEL'DEN İLK YORUM: YANLIŞ HESAP... 
Öte yandan tahliye kararı sonrası CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den de ilk açıklama geldi. Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Müftüye cami provokasyonunu sosyal medyadan sordu diye tutuklanan Banu Özdemir'in tahliye kararı, partimize de bu süreçte dil uzatan müfterilere de en güzel yanıttır. Asıl suçluların yakalanması için suç duyurumuzun peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir