MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Çeşme Projesi'nde şok karar: Bilirkişi raporlarına rağmen...
Güncel
18 Temmuz 2022 Pazartesi 10:14

'Çeşme Projesi'nde şok karar: Bilirkişi raporlarına rağmen...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir'in turistik ilçesine yapmayı planladığı 'Ege Turizm-Çeşme Projesi' hakkında devam eden yargı sürecinde kritik karar açıklandı. Danıştay 6.Dairesi, bölgede detaylı incelemede bulunan bilirkişi heyetinin 'Kamu yararına uygun değil' görüşüyle sunduğu rapora rağmen yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

GERÇEKİZMİR - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir'in turistik ilçesine yapmayı planladığı 'Ege Turizm-Çeşme Projesi' hakkındaki tartışmalar sürüyor. 

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu(İKK), İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, EGEÇEP ve Çeşme Platformu gibi sivil toplum kuruluşları tarafından yargıya taşınan projede Mart ayı sonunda kritik bir gelişme yaşanmış, Danıştay 6. Dairesi’nce atanan bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda “Koruma alanları yanı sıra turizm kullanımlarına, dolasıyla yapılaşmaya da açılmasına yol açacak olan sınır kararının, tarım ve orman alanları, doğal değerler su kaynakları ve kültürel miras üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri göz önüne alındığında, planlama ilkelerine kamu yararına uygun olmadığı görüşüne varılmıştır” görüşü bildirilmişti. 

Bu raporun ardından bakanlık tarafından yapılan savunma sonrası gözler Danıştay'ın vereceği karara çevrilmişti. 

Uzayan karar sürecine İzmir'de yapılan çok sayıda protesto eylemi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi, STK'lar, sendikalar ve CHP'nin de katılımıyla gerçekleşen miting damga vurmuştu. 

Danıştay merakla beklenen kararını bayram tatili sonunda açıkladı. Buna göre tüm raporları inceleyen Danıştay 6.Dairesi yürütmeyi durdurma talebini reddetti. 

Karar şok etkisi yaratırken, yarın davanın bileşenlerinin temsilcileri ve bu kurumların avukatları tarafından detaylı bir açıklama yapılacağı öğrenildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir