MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Çöp' isyanı Change.org'a taşındı: 'Menderes' için imza kampanyası!
Güncel
16 Ağustos 2023 Çarşamba 16:49

'Çöp' isyanı Change.org'a taşındı: 'Menderes' için imza kampanyası!

Kente uzun süredir tartışmalara neden olan Harmandalı Çöp Tesisi’nin kapanması ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi başvuruda bulunduğu Menderes Gölova’daki alanın açılması için change.org’ta imza kampanyası başlatıldı. Çiğli Kent Meclisi Platformu’nun başlattığı kampanya ile Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrı yapıldı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Dünyanın en büyük imza kampanyası projesi olan change.org’ta bu kez İzmir’in kronikleşmiş bir sorunu için düğmeye basıldı.

İzmir’in çöp yükünü taşıyan, uzun süredir tartışmalara sebep olan ve ömrünün sonuna yaklaşan Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nı kapatmak için çalışmalar sürüyor. Bölgedeki heyelan tehlikesi nedeniyle can ve mal kaybı uyarısı yapılırken tesisin varlığı gündemdeki yerini koruyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı Çöp Tesisi’ni kapatmak amacıyla ihtiyaç duyduğu rezerv alanlar için resmi başvurular yaparken Menderes Gölova’daki alan için İl Tarım Müdürlüğü’nün önce olumlu görüş vermesi ardından geri adım atması tartışmalara neden oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 24 Ağustos’a kadar kesin karar çıkmazsa yer arama sürecinin en az 3 yıl daha uzayacağı uyarısı yapılırken konu ile ilgili change.org’ta imza kampanyası başlatıldı.

Çiğli Kent Meclisi Platformu’nun başlattığı kampanyada şu ifadelere yer verildi:

"HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜNÜN KAPATILMASI İÇİN MENDERES ENTEGRE TESİSİNİN AÇILMASI ŞART..."
1992 yılından beri faaliyet gösteren Harmandalı Depolama Sahası artık ömrünün sonuna yaklaştı.. Her gün 4500 ton atık oluşturan İzmir'in, yeni atık sahalarına ihtiyacı var. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Menderes'e kurmak istediği yeni atık tesisinin CED süreci, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından verilen olumsuz görüş nedeniyle sonlandırılmak üzere. Menderes'e izin verilmez ise yeni bir sahanın hayata geçmesi için 5 yıl daha gerekecek. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Harmandalı'nı kapatabilmesi için Menderes tesisine ihtiyacı var. Tarım ve Orman Bakanlığının görüşünü değiştirmesi için sen de 1 imza ver.

HEDEF 10 BİN İMZAYI GEÇMEK!
Kampanyaya 16 Ağustos akşam saatleri itibari ile yaklaşık 2 bin kişi imza verirken Çiğli Kent Meclisi Platformu’nun hedefi 10 bin imzayı geçerek sesini yetkili kurumlara duyurabilmek.

GÜMRÜKÇÜ DE DESTEK VERDİ!
Öte yandan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de sosyal medya hesabından imza kampanyasını paylaşarak platformun hamlesine destek verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erhan Aydın
 17 Ağustos 2023 Perşembe 11:23
Menderesimizi çöplüğe çeviremiyeceksiniz.zaten belediye temizlik işleri görevini yapmadığından Menderes çöplük gibi belediye başkanı olmadığı için kimse görevini yapmıyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir