MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
''FETÖ'nün görmek istediği hesaba ABD alet edildi''
Politika
11 Eylül 2017 Pazartesi 18:48

''FETÖ'nün görmek istediği hesaba ABD alet edildi''

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantı saat 14.05'te başladı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, açıklamalarda bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunmak üzere kameralar karşısına geçti.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türk ekonomisi bozulsun diye beklentisi olanlar var. Hem içerde hem dışarda kirli algı operasyonları yapılıyor. Son açıklanan rakamlar bu algı operasyonlarını bir nevi yalanlamıştır. 

Arakan'da büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Arakanlı Müslümanların üzerine güvenlik güçleri gitmiş, masum insanlar hayatını kaybetmiştir. Binlerce insan da yerinden yurdundan ayrılmış durumdadır. Maalesef bütün dünya bu insanlık dramını seyrediyor. Türkiye mazlumların yanında yer almıştır. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bu dramı dünyaya duyurmuştur. Türkiye'de Arakan için yardım kampanyası başlatıldı. Buradan bütün vatandaşlarımızı yardım kampanyasına yardımda bulunmaya davet ediyorum. Zulmü durduramasak bile zulümden kaçan insanların insani ihtiyaçlarını gidermeye katkıda bulunabiliriz.

Önce işe bakmak lazım, lafa bakmamak lazım. 4 yıl içinde terörü bitirecekse koluna taktığı kişilerden başlaması lazım. HDP PKK'nın siyasal bir uzantısı. Adalet Yürüyüşü'nde nasıl bir dayanışma içinde olduğunu gördük. Daha önceden bir hendek terörü vardı. PKK değişik yerlerde hendekler kurdu. Teröristlere arkadaşlar şeklinde hitap ettiği dili değiştirmesi lazım. Sezgin Tanrıkulu da SİHA'ların kullanılmasını alçaklık olarak nitelendirdi. Sen terörden mi yanasın, Türkiye Cumhuriyeti'nden mi yanasın diye hesap sorması lazım. Kılıçdaroğlu önünde arkasında sağında solunda olanlara bakması lazım. Terörü bitirecek planı varsa açıklaması lazım. Eğer terörü bitirecek elinde formül varsa laftan öte milletin önüne koymalı. Silahlı İHA'lar güvenlik güçlerimizin teröre karşı kullandığı önemli bir enstrümandur. Terörün belinin kırılmasında büyük rolü vardır.

Siyasette kavga yoktur, olmamalı. İktidar olmak isteyen kavga ederek olamaz. Halkın gönlünü alarak iktidar olunur. CHP iktidara alternatif politikalar üretmiyor. Eylem yapacağız şöyle yapacağız. Bu millet eylem yapanı, kavga yapanı sevmez. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu politika üretmeye davet ediyorum. Demokrasiye inanan birisi ben kavga edeceğim demez. Milletin rızasını alacağım öyle iktidar olacağım demeli. AK Parti kavga ederek iktidara gelmedi. Biz demokrasi, hak, hukuk diyerek mücadelemizi verdik, böyle devam edeceğiz. Kavga edeceğiz diyenler kendileriyle kavga edebilir.

"HUKUKA AYKIRI İŞLEM YOK"

Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin hepsi ülkemizin hukukuna ve uluslararası hukuka uygundur. Hukuka aykırı hiçbir işlem yapılmamıştır. Konusu suç olan işlem mümkün değildir. Türkiye'nin bankalarının yaptığı bütün işlemler bütün demetimler altında yapılmaktadır. Suç olan bir iş yok, altını çiziyorum.

ABD'de Rıza Sarraf üzerinden yapılmak istenen sayın bakanımız üzerinden yapılmak istenenin özü, FETÖ'nün başaramadığı darbe teşebbüsünün ABD yargısını kullanarak tekrarından başka bir şey değildir. 

"ABD YARGISI ALET EDİLDİ"

New York Bölge Eyalet Savcısı Bhara elindeki tüm belgeleri FETÖ üyelerinden almıştır. Türkiye'deki FBI yetkisili doğruladı onu, FBI yetkilisi elindeki bilgileri nasıl doğruladı? FETÖ'nün Rıza Sarraf üzerinden görmek istediği hesaba ABD yargısı alet edilmiştir. 

Zafer Çağlayan Ekonomi Bakanı Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarını korumuştur. Bunu yaparken de ulusal ve uluslararası hukuka uygun görev yapmıştır. Burada çok farklı bir şey var. Kirli bir oyunun parçası bu.

"İDDİANAME MESNETSİZ VE YANLI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarından olay yerinde olmayan 4 korumayı bile ABD'deki davaya dahil ettiler. ABD'de olmayan bir koruma da iddianameye dahil edildi. Ortada mesnetsiz ve yanlı bir iddianame var. Çalakalem hazırlanmış bu iddianameyi kabul etmemiz mümkün değildir. Buradan ABD yetkililerine seslenmek isterim, iki ülke ilişkilerinin olumlu olması iki ülkeye de faydalı. Bu ilişkilere zarar verilmek isteniyor. Bu ilişkileri bozmak isteyen çevrelerin hesaplarına izin verilmemeli.

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM

Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne bağlı bir ülke. Kuzeydeki bölgesel yönetim, merkezi hükümetle sorunları diyalog yoluyla çözmelidir. Barzani'nin aldığı referandum kararı kabul görmeyen bir karar. Bölgede yaşayan Türkmenler ve Araplar katılmayacağını açıkladı. O bölgede sadece Kürtler yaşamıyor. Bu tek başına alınabilecek bir karar değil. Türkiye bölgedeki barış ve huzurun devamından yanadır. Bu referandumun Barzani'ye ve Kürtlere bir faydası yoktur. Benim çağrım vakit gelmeden önce referandum iptal edilmelidir.

ODTÜ'YE YOL TARTIŞMASI

Burada bir yol ihtiyacı var mı, var. Yapılan iş bu ihtiyacı karşılamaktan ibarettir. Bunlar herşeye karşı. Ne yaptıysak milletin hayrına karşı çıktılar. Üçüncü havalimanına karşı çıkmanın nedeni nedir? Üçüncü köprüyü yaptık şimdi geçiyorlar. Bunlar çağımızın çağdaş gericiler." 

 

"TÜRKİYE SEÇİM MALZEMESİ YAPILIYOR"

Almanya kendisini AB kurumlarının patronu gibi görüyor. Almanya AB üyesi ülkelerin ve AB kurumlarının üzerinde kendini karar alıcı görmesi ve emir vermesi bana göre AB'nin önündeki en büyük sorundur. Sanki AB'yi Almanya birleşik devletleri gibi görüyor. Türkiye ile ABD üyesi herhangi bir üye ülke arasında yaşanan sorun AB-Türkiye sorununa dönüşürse bu işin sonunu getiremeyiz. Bu iki ülke arasında çözülmesi gereken sorun. Türkiye-AB ilişkileri iki tarafa da kazandıracak ilişkilerdir. Onun için kazan kazan esasında bu işi götürelim. Seçim malzemeleriyle ilişkileri zedelemeyelim.Türkiye Avrupa'da seçim malzemesi yapıldı. Bu AB-Türkiye arasındaki ilişkileri zedeledi. Umarım seçimden sonra bu olumsuz yaklaşımlar sona erer. Biz ortaklığımızın Türkiye ve Almaya'ya kazandıracaklarına bakmamız lazım. Bunun yolunun tehditlerle değil yapıcı olumlu ortak çıkarlara dayalı bir politikayla olabilir. Şu anda Alman yetkililerin ortaya koyduğu irade çıkarlara hizmet etmiyor. Biz Türkiye olarak AB sürecinde de Almanya ile ilişkilerde aklı selimin egemen olmasını diliyoruz."

SEZGİN TANRIKULU'NUN AÇIKLAMASINA TEPKİ

SİHA'larla ilgili Sezgin Tanrıkulu'nun yaptığı açıklama buyük bir densizlik. SİHA'lar nasıl bir savunma aleti olduğunu kamuoyu iyi bilmeli. Alınan görüntüler çok net. Buradaki görüntülerden yanılma imkanı yok. Kılıçdaroğlu belge soruyor ama teröristin belgesi, kimliği olur mu? Güvenlik güçleri terörle mücadele ederken 'dur bakalım senin Kandil'den aldığın terörist belgesi elinde var mı' mı diyecek. Böyle bir mantık var mı? Dünyanın neresinde teröristle mücadele edilirken kimlik soruluyor. Sayın Kılıçdaroğlu açıklarsa nasıl kimlik sorulacak biz de kendisinden öğrenmiş oluruz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir