MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Haznedar kararı'na CHP'den ilk tepki: Hükümet kumpası!
Politika
4 Ocak 2018 Perşembe 18:11

'Haznedar kararı'na CHP'den ilk tepki: Hükümet kumpası!

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldığının duyulmasının ardından paydos eden belediye çalışanları yeniden Etiler’deki binaya çağrıldı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP'den ilk tepki geldi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan karar için, "Bu bir hükümet kumpasıdır. Başkanımız yasal yollara müracaat edecek." ifadelerini kullandı.

Bu arada CHP il başkanlığı bir duyuru yayınlayarak “Tüm Beşiktaşlıları ve örgütümüzü saat 19.30'da Beşiktaş Belediyesi binası önünde iradelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. CHP İstanbul İl Başkanlığı” dedi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP sözcüsü Bülent Tezcan daha sonra kameralar önüne çıkarak şunları söyledi:

Kararda adalet yoktur, kumpastır.Hiçbir hukuk devletinde, hiçbir ahlak sınırları içerisinde kabul edilebilecek bir ifade ve tutum değildir. Ne demek? Bir belediye başkanı istifa ettiği zaman eğer ortada bir suç varsa, suç ortadan kalkıyor mu? Bu nasıl bir kirli pazarlıktır? Biz böyle bir kirli pazarlığın parçası olmayacağız dedik, belediye başkanlarımızın verilemeyecek hesabı yoktur dedik, hala bunu söylüyoruz.

Ancak bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, aradıkları gerekçeyi, belediye başkanlarını istifa ettirmek için gerekçe bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür.

Beşiktaş Belediyesiyle ilgili geçen hafta açıkladığımız yazı kumpastır. İçişleri Bakanlığı istanbul valiliğine diyor ki, "Ben Beşiktaş Belediye Başkanı'nı görevden uzaklaştıracağım ama gerekçe bulamıyorum. Senin gönderdiğin yazı yeterli değil, onun için benim elimi güçlendirecek bahaneler yarat" diyor. Sonra müfettiş ordusu yığıyorlar.

Bu bir hükümet kumpasıdır. Bu hükümet kumpasçı bir hükümettir. Bu hükümet seçilmiş belediye başkanlarına kumpas kurmaktadır.

GENEL BAŞKAN ZİYARET EDECEK
Bu hükümet halkın iradesini gaspetmiştir. Kararlı bir biçimde mücadeleye devam edeceğiz. Bu haksız, adaletsiz, hukuksuz kararı cesaretle göğüsleyeceğiz. Varsa bir hesap yargıdan hesabını sorarsınız. Soruşturmaların tamamında Beşiktaş Belediye Başkanının suçlu olduğunu gösteren bir delil bulamamışlardır. Ortada soruşturmayı gerektiren bir husus yoktur diye biz daha önce de söyledik. Bugün Beşiktaş’a yönelik muamale Beşiktaş halkına yönelik bir muameledir. Yaptıkları uygulama budur. Vicdanları kanatan bir uygulamadır. Bu uygulama önümüzdeki süreçte boşa çıkacaktır, tereddütümüz yok. Bunlar FETÖ usulü uygulamalardır. Havuz medyası ile yayınlar yapılıyor, iftiralar paylaşılıyor, sonra belediye başkanları haksız bir biçimde görevden alınıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybedeğini anlayan hükümet, kumpas yoluyla hükümeti kurtarma yolunu seçmiştir. Bu hesap tutmayacaktır, başarılı olamayacaktır. Bu kumpasçı hükümet, yerel ve genel seçimlerde hak ettiği şamarı yiyecektir. Yarından itibaren hukuk önünde ve siyaset mecrasında mücadelemize devam edeceğiz. Yarın(bugün) Sayın Genel Başkan İstanbul’a gidiyor, Beşiktaş’ı ziyaret edecek. Bu konuda, bu haksızlığı bütün Türkiye ve dünyaya Genel Başkanın ağzından bir kere daha duyuracağız.” (Hürriyet)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir