MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'İBB tutuklusu Atayman 5 gündür yerde yatıyor'
Güncel
9 Haziran 2025 Pazartesi 22:39

'İBB tutuklusu Atayman 5 gündür yerde yatıyor'

Avukat Hüseyin Ersöz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda tutuklanan İpek Elif Atayman'a 5 gündür ranza ve yatak verilmediğini duyurdu.

Avukat Hüseyin Ersöz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda tutuklanan İpek Elif Atayman'a 5 gündür ranza ve yatak verilmediğini duyurdu. Ersöz, "İpek Elif Atayman’a 5 gündür ranza/yatak verilmemesi Kötü Muamele Yasağı’nın açık ihlalidir" dedi.

Ersöz, cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin tüm insani ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanmasının esas olduğunu, insan haklarına uygun hareket edilmesinin de kamu personelinin asli görevi olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili gelişmeleri X hesabından aktaran Ersöz'ün açıklaması şöyle:

"İBB Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İpek Elif Atayman geçen hafta Afyon 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilmişti.

İlk gün ranza/yatak verilmediğini duymuştık fakat bu durumun 5 gündür devam ettiği bilgisi kamuoyuna yansımamıştı.

Cezaevinde özgürlüğü kısıtlanan kişinin tüm insani ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması esastır. İnsan Haklarına uygun hareket edilmesi, kamu personelinin asli görevidir.

İpek Elif Atayman’a 5 gündür ranza/yatak verilmemesi Kötü Muamele Yasağı’nın açık ihlalidir."

Şişli Belediyesi KENTHAŞ Genel Müdürü Yardımcısı İpek Elif Atayman, Ekrem İmamoğlu'yla birlikte gözaltına alınan ve tutuklanan isimler arasında yer alıyordu.

Evinden yaklaşık 8,5 saat uzaklıktaki Afyonkarahisar'a nakledilmesi ailesi tarafından tepkiyle karşılanırken Atayman'ın oğlu Efe Çakır, annesinin cezaevindeki durumu hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı:

"İBB Medya AŞ eski genel müdürü annem İpek Elif Atayman, sürüldüğü afyon cezaevinde 5 gündür yerde yatıyor. Devletine milletine maddi ve manevi hiç bir yanlışı olmayan sicili tertemiz bir insana yapılan bu insanlık dışı hareket kabul edilemez."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir