MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'İçkili yerler' oylamasında AK Parti'de fire!
Yerel Yönetimler
6 Eylül 2017 Çarşamba 10:33

'İçkili yerler' oylamasında AK Parti'de fire!

Konak Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısına damgayı içkili yerlerin güncellenmesine ilişkin rapor vurdu. AK Parti Grubu’nda Ömür Şanlı hariç rapora ret oyu geldi. Şanlı çekimser oy kullandı. Rapora CHP Grubu’nun tamamı kabul oyu verdi.

GERÇEKİZMİR - Toplantıda belediye meclisinde içkili yerlerin güncellenmesine ilişkin rapor oylanırken AK Parti Grubu’nda Ömür Şanlı hariç rapora ret oyu geldi. Şanlı çekimser oy kullandı. Rapora CHP Grubu’nun tamamı kabul oyu kullandı.

Konak Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlık etti.

Toplantıda belediye meclisinde içkili yerlerin güncellenmesine ilişkin rapor oylanırken AK Parti Grubu’nda Ömür Şanlı hariç rapora ret oyu geldi. Şanlı çekimser oy kullandı. Rapora CHP Grubu’nun tamamı kabul oyu verdi.

Rapor hakkında “Turizm çok faydalı bir şeydir ve kültürdür. İçki içmek de bir kültürdür. Buna inanan ve bu tür yaşayan insanlar da vardır. Kaymakamlık da böyle düşünmüştür. Şehrin içki ruhsatına uygun yerlerinde içki ruhsatının alınabileceğini belirtmiştir” diyen Başkan Pekdaş’ın sözlerinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Sait Başdaş konuştu.

Başdaş, “Biz içki düzenlemesine karşı değiliz. Yerler belli değil. Yerleri belli olsun biz de evet deriz” cevabını verdi. Pekdaş ise karşılık olarak  “Kaymakamlık yerleri belli olmayan bir rapora mı onay vermiş?. Planlarda tek tek, sokak sokak belli. Eski devam eden yerler belli, yeni ilave edilen yerler belli. Kaymakamlık tek tek inceleyerek onay verdi” dedi. 

Başkan Pekdaş’ın sözleri üzerine Başdaş, “Komisyon toplanırken 2 tane arkadaşımız çağrıldı mı? Yerler belli olsaydı biz evet derdik” deyince rapora çekimser oy veren AK Partili Ömür Şanlı söz istedi.

Şanlı, “Çağrılmadı diye bir şey yok. Ben grup başkanvekilimize defalarca izah etmeye çalıştım. AK Parti grubunun burada evet demesini isterdim. Sonuçta bu esnafı sevindiren bir şey.  Ben kendisine çok izah ettim. Aslında çok üzüldüm. Benim gurubum buna evet demeliydi” dedi. Bunun üzerine Başdaş, Şanlı’ya yüklenerek, “Ömür Şanlı arkadaşımız komisyona geldiğinde neden imza vermemiş” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir