MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'İzmir'in imzacıları'ndan 630 mesajları!
Politika
2 Ağustos 2018 Perşembe 20:40

'İzmir'in imzacıları'ndan 630 mesajları!

CHP'de imzacılar Genel Merkez'e 630 imza teslim etti. İzmir'in imzacılarından ilk mesajlar geldi.

GERÇEKİZMİR - CHP'de muhalif isimler olağanüstü kurultay toplanması için topladıkları imzaları genel merkeze teslim etti. PM Üyesi Gaye Usluer 630 imza toplandığını açıkladı. Genel Merkez’den ilk açıklama Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek’ten geldi. Erkek, imzaların tek tek incelendiğini söyledi, “İlk incelemelere ve verilen sayılara göre olağanüstü kurultay için tüzüğümüzün öngördüğü yeterli sayının olmadığı görülüyor ama incelemeler devam ediyor" dedi.

CHP’de imza bilmecesi sürerken, olağanüstü kurultay için imza veren İzmir’in imzacıları sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunurken, Genel Merkez’e çağrıda bulundular.

PM Üyesi Erdal Aksünger: “Sayın Genel Başkanım, Partiyi de,Kurultayı da toplayın lütfen. Parti büyüklerimizi çağırın.Size liderliğinizi ve büyüklüğünüzü bu şekilde gösterebilme şansı geldi önünüze. Pazartesi en güzel gündü ,olmadı. Yanınızdaki arkadaşları dinlemeyin lütfen.”

PM Üyesi Emre Çam: “Türkiye büyük bir değişimin eşiğinde. Bu değişimin demokratik, özgürlükçü bir Türkiye’ye yol açmasını sağlamak CHP’ye düşen bir görev. CHP’nin bu yolda başarılı olabilmesi önce kendi değişimini gerçekleştirmesine bağlı.”

İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: “Rejim değişti. Ekonomi, hukuk, dış politika yangın yeri. Yeni bir siyasete ihtiyacı var Türkiye’nin. Umudun adresini CHP yapmak için, Türkiye’de değişim için CHP’de değişim diyen iradenin yansımasıdır 630 imza. Değişim umuttur!”

İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven: “Arkadaşlarımız 630 noter onaylı imzalarımızı Genel Merkezimize ilettiler. Bu imzaların dışında noterden verilmiş ama arkadaşlarımıza ulaşmayan 50 imza daha varmış .Artık bu işi daha fazla uzatmadan Genel Başkanımızın bu kurultayı toplayacağını umut ediyorum. Partimizede bu yakışır. Hepimize hayırlı olur inşallah.”

Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan: Kurultay artık; sayısal bir gereklilik değil, siyasi bir ihtiyaç olmuştur.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ramazan Sönmez
 3 Ağustos 2018 Cuma 11:31
Madem uzlaşı sağlanmadan ortalığı birbirine katarak bu günlere geldik, tüzük ne emrediyor ise o şekilde olsun.1 imza bile eksik ise kurultay olmamalı.partinin yapısal sorunları var.ayrıca disiplin saygı sevgi sol sadakat yok. İmzacılar yerelde yer almak için mücadele veriyorlar.yazık.
 Ali Rıfat Koç
 2 Ağustos 2018 Perşembe 22:34
Herkes değişim değişim diyor sonuçta kişilerin değişiminde tıkanıp kalıyorlar. İnsana dair ne varsa sömürü aracı olarak kulanılan küresel kapitalizmin alternetifini oluşturacak genelde ve yerel yönetimlerde kültürel, sosyal, siyasal ve herşeyden önemlisi ideolojik bir mücadele hattının oluşturulmasından kimse bahsetmiyor.
 Deniz
 2 Ağustos 2018 Perşembe 21:23
Olayı yalnizca sayi diye bakmak..bakışın ne kadar dar olduğunu göstermesi açısından önemli.Siyasi partiler yasasına göre % 25 olan imza yeterliliği..CHP de çok şükür..özgürlük adina % 50.Ülke barajına çok diyen kaldirilmali diyen parti bunu göğsünü gere gere yiğitce savunuyor.İnsanın gözleri yaşarıyor. Bugün anketlerde % 17 ile çok iyi bir yerdeyiz.Tüm belediyeleri alırız...hayirlısı..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir