MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'İzmir sahnesi'nde fiyat düzenlemesi!
Kültür-Sanat
18 Aralık 2022 Pazar 15:03

'İzmir sahnesi'nde fiyat düzenlemesi!

Büyükşehir Belediye tarafından 70 yıl sonra geçtiğimiz yıl 1 Ekim'de yeniden perde açan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İZBBŞT) bilet fiyatlarında düzenleme yapıldı. Tam bilet 30 TL, indirimli bilet 20 TL, 25 kişi ve üzeri grup satışlarından grup indirimli bilet fiyatı 18 TL oldu. 5 TL olan çocuk biletlerine zam yapılmadı.

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nca sahnelenecek oyunlar ve festival, turne ve benzeri etkinliklerde 01 Aralık 2022 tarihinden geçerli olmak üzere bilet bedellerine ilişkin hazırlanan Gelir Tarifesi önergesi gündeme geldi. İlgili önerge Plan ve Bütçe, Sosyal Hizmetler, Tüketiciyi Koruma ve Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Aile ve Çocuk, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Engelsiz İzmir ve Kent Konseyi komisyonlarına havale edildi. Komisyonlarda görüşülen İZBBŞT gelir tarifesi, Plan ve Bütçe, Sosyal Hizmetler, Tüketiciyi Koruma ve Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonlarımızca oy birliği ile uygun bulundu. Aile ve Çocuk, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Engelsiz İzmir ve Kent Konseyi komisyonlarınca 'Çocuk oyunları tarifesinde değişiklik yapılmaması ve çocuk izleyicilerde zamlı tarife uygulanmaması' şeklindeki görüş doğrultusunda değişikliğin oy birliği ile uygun bulunduğuna ilişkin müşterek rapor sunuldu. İlgili önerge, kasım ayı olağan toplantısında mecliste görüşüldü. Komisyonların müşterek raporu, Aile ve Çocuk, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Engelsiz İzmir ve Kent Konseyi Komisyonlarının görüşü doğrultusunda, meclisce; 'Söz konusu tarife, turneye gelen tiyatro ekiplerinin oyunlarında da geçerlidir' şeklinde yapılan ilaveyle oybirliği ile kabul edildi. Yeni fiyat tarifesi, 1 Aralık 2022 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandı.

ÇOCUK OYUNLARI TARİFESİ DEĞİŞMEDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından (İZBBŞT) yapılan yeni bilet fiyatlandırma ile 20 TL olan tam bilet 30 TL, 14 TL olan öğrenci, engelli, şehit ve gazi yakını öğretmen indirimli bilet 20 TL, 12 TL olan 25 kişi ve üzeri grup satışlarından grup indirimli toplu bilet 18 TL oldu. Meclis kararıyla, 5 TL çocuk oyunları tarifesinde değişiklik yapılmadı. Çocuk izleyicilere zamlı tarife uygulanmadı.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir