MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Komünist Başkan'dan 'İzmir' kararı!
Politika
5 Ocak 2024 Cuma 13:46

'Komünist Başkan'dan 'İzmir' kararı!

Türkiye’nin ‘Komünist Başkan’ olarak tanıdığı Maçoğlu’nun 2024 yerel seçimlerde İzmir’den aday olabileceği yönündeki açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Maçoğlu ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun adaylığa ilişkin anket ve çalışmalarında sona gelinirken ‘Komünist Başkan’ın İzmir’den aday olmayacağı kesinleşti. Duyurunun 1,2 gün içinde yapılması beklenirken, Maçoğlu’nun İstanbul’un Kadıköy veya Bakırköy ilçelerinin birinden belediye başkan adayı olması bekleniyor.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye siyaseti yüzünü yerel seçimlere çevirirken partilerdeki aday belirleme hareketliliği de tam gaz devam ediyor.

Türkiye’nin ‘Komünist Başkan’ olarak tanıdığı Fatih Mehmet Maçoğlu geçtiğimiz günlerde Tunceli’nin dışında İzmir, İstanbul ve Aydın’ın ilçelerinden aday olabileceği açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Kulislerde Maçoğlu’nun İzmir’in Seferihisar veya Çiğli ilçelerinden aday olabileceği konuşulmaya başlanmıştı.  

2014 seçimlerinde Tunceli’nin Ovacık, 2019 yerel seçimlerinde ise Tunceli’den belediye başkanı seçilen ve halkçı hizmetleri ile ses getiren Maçoğlu ile Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun anket ve araştırmalarında sona gelindi.

Edinilen bilgiye göre Maçoğlu’nun İzmir’den aday olmayacağı kesinleşti.

Gereken açıklamanın 1,2 gün içinde yapılması beklenirken ‘Komünist Başkan’ın İstanbul’un Kadıköy ve Bakırköy ilçelerinin birinden aday olduğunu açıklaması bekleniyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Seçmen
 5 Ocak 2024 Cuma 16:48
Büyükşehirde yapamaz.zaten kazanması çok zordurda işte Tunceli,de bir dönemdir.yapıyor ovacıkta yaptı ama kendi kararı.ama büyükşehirlerde siyaset zordur.ve Maçoğlu işi çok zor.denesin anlar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir