Çiğli Belediyesi’nin, Mavişehir’in ilçe sınırlarına kazandırılması yönünde çalışma başlatması gündeme otururken, Karşıyaka ve Çiğli belediye başkanlarından arka arkaya açıklama geliyor. “Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmasınlar” diyerek Çiğli sınırları içindeki İstasyonaltı Mahallesi’ni işaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay’ın ardından Gümrükçü’den de konuyla ilgili açıklama geldi.
GERÇEKİZMİR - Karşıyaka ve Çiğli Belediyeleri arasında ‘Mavişehir’ konusu yeniden gündeme geldi.
Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Utku Gümrükçü, geride kalan 100 günlük görev süresindeki icraatlarını anlattığı basın toplantısında, Mavişehir’in Çiğli’ye katılması için mahkemeye başvuruda bulunduklarını açıklamıştı.
Gümrükçü’nün Mavişehir hamlesine, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Cemil Tugay’dan yanıt gelmişti.
Tugay, geride kalan 100 günlük görev süresiyle ilgili gerçekleştirdiği basın toplantısında Çiğli Belediyesi'nin attığı adımla ilgili, “Biz de İstasyonaltı Karşıyaka’ya kazandıracağız. 2011 yılından beri Çiğli Karşıyaka’dan ayrıldığından beri mahalle sınırlarıyla ilgili bir anlaşmazlık var. Birkaç mahkeme süreci yaşanmış hepsini kaybetmişler. Çok istemişler ama Mavişehir zaten söz konusu değil. Yalı Mahallesi’nin bir kısmını içeren bir süreç… İstasyonaltı gerçekte Karşıyaka’nın, bunu da ispat edebiliriz. Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan olmasınlar. Herkes kendi bakış açısıyla değerlendirdiğinde aradan geçen otoyol Çiğli ve Karşıyaka’yı ayırıyor. Buna rağmen bazı bölgelerimiz Çiğli’ye bağlı görmek bizi de üzüyor. Oradaki halka da sorsak Çiğli’ye bağlı olmak isteyeceklerini sanmıyorum. Utku Bey'in Karşıyaka ile ilgili anlayamadığım bir tavrı var. Seçim kampanyasında da bizden daha fazla oy alacaklarını söyledi. Bu tavır neden, bilemiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
GÜMRÜKÇÜ: TARİHSEL HAKKIMIZ
Tugay’ın ardından Gümrükçü’den açıklama geldi. Katıldığı radyo programında konuşan Gümrükçü, şunları söyledi: Konunun bir geçmişi var. Sanki bu Cemil bey’le aramızda sorun varmış gibi aktarıldı. Başkan da esprili bir dille ‘Gülümseyen Çiğli’ sloganına uygun şekilde konuşmuş. Çiğli 12 Eylül’e kadar beldeydi ve kapatılarak Karşıyaka’ya bağlandı. Aslında 12 ‘Eylülzede’dir Çiğli… 1992-2019 yılları arasında ilçede kent kimliği kazandırma süreçleri yaşıyoruz. Tespit ettiğimiz en büyük sorun Çiğlililik kimliğinin oluşmaması. Bunu oluşturmaya çalışacağız. Burada da en önemli nokta Çiğli’nin tarihsel haklarının Çiğli’ye verilmesini sağlamak. Karşıyaka sınırları içinde kalan 1-2 mahalle Çiğli’nin tarihsel doğal hakkı. 2005’te daha güncel bir tartışma vardı. Ensari Bulut Çiğli’de, Cevat Durak Karşıyaka’da başkandı. Süreç mahkemelikti. Geçmişten gelen bir konu. Her kentin belediye başkanı o kentin hakkını korumakla mükelleftir. Bizim de hak iddiamız var. Umuyorum bu dönem onu da kazanacağız...