MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Mesleki Yeterlilik'te sınav yetkisi İESOB'da!
Ekonomi
28 Ocak 2018 Pazar 11:49

'Mesleki Yeterlilik'te sınav yetkisi İESOB'da!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Avrupa Birliği uyum süreci nedeniyle çalışma hayatına getirilen bazı yenilikler ve değişiklikler sonucu Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin zorunlu hale geldiğine dikkat çekerek, bu belgeyi alabilmek için uygulanacak sınavı İESOB'un yapacağını söyledi.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, 'Çok tehlikeli' ve 'Tehlikeli' meslek kollarında çalışacak kişilerin, Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni alması gerektiğini belirterek, İESOB'un otomotiv sektöründe çalışan 9 meslek grubunda faaliyet gösteren esnafın bu belgeye ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu  (MYK) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK)'na başvurdu.

27 Aralık 2017 tarihinden itibaren, İESOB'un ilgili kurumların onayıyla,  otomotiv alanında 9 meslek grubunda sınav yapma yetkisine sahip olduğu bildirildi ve bu konuda talepler alınmaya başlandı. Sınavlar hakkında bilgi veren Mutlu, "Uygulamada sınavlar  yazılı (test) ve pratik (uygulamalı) olarak iki aşamada yapılmaktadır. Sınavın her iki aşamasında da başarılı olanlar, MYK belgesi almaya hak kazanmakta. Sınavlarda kişinin mesleğiyle ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri denetlenmektedir. Bu uygulama belgeli işgücü istihdamının artırılmasını, işi ehil kişilerin yapmasını, tüketiciye de daha kaliteli ürün ve hizmet sunumunun yaygınlaşmasını sağlayacak. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir