MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Okulda seçim mesaisi' yargıya taşındı: CHP'den AK Partili aday hakkında suç duyurusu!
Politika
21 Mart 2024 Perşembe 13:19

'Okulda seçim mesaisi' yargıya taşındı: CHP'den AK Partili aday hakkında suç duyurusu!

Yerel seçime sayılı günler kala propaganda süreçleri de tartışma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak Cumhur İttifakı'nın Karaburun Belediye Başkan Adayı AK Partili Kaykaç'ın saha çalışmaları sırasında okullarda da mesai yapması gündeme taşındı. CHP İzmir Milletvekili Özkan beraberindeki heyetle birlikte Karaburun Adliyesi'ne yaptığı başvuruyla Kaykaç hakkında suç duyurusunda bulundu. 

GERÇEKİZMİR - İzmir'de yerel seçimlere 10 gün kala adayların saha çalışmaları tam gaz sürerken, propaganda süreçleri de tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

Son olarak Cumhur İttifakı'nın Karaburun Belediye Başkan Adayı AK Partili Eyüp Kaykaç'ın saha çalışmaları sırasında okullarda da mesai yapması gündeme taşındı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) AK Partili Kaykaç'ın bu mesaisini yargıya taşıdı. 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan beraberindeki heyetle birlikte Karaburun Adliyesi'ne yaptığı başvuruyla Kaykaç hakkında suç duyurusunda bulundu. 

"BURASI BAŞKA YERE BENZEMEZ EYÜP BEY, KURALLARA UYACAKSIN!"
Özkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
Karaburun’da kaymakamken son 15 dakika içinde istifa edip AK Parti’nin Karaburun Belediye Başkan adayı olan Eyüp Kaykaç ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduk adliyeye. Eyüp Kaykaç hala kendisini Karaburun’un kaymakamı zannediyor. Anaokullarında, ilkokullarda, okullarda siyasetin giremeyeceği, siyasetçinin girip propaganda yapamayacağı yerlerde yasa tarafından yasaklanmış olmasına rağmen hiçbir yasayı dinlemeden hiçbir kural dinlemeden propaganda yapıyor. Bununla ilgili olarak kendisini Karaburun Adliyesi’ne şikayet ettik.

Buradan uyarmak isterim; Burası başka yere benzemez Eyüp Bey. AK Parti’nin adayıysan adaysın seçime uyman gereken kuralların hepsine uyacaksın. Biz nasıl yasaya kurallar riayet ediyorsak sen de öyle davranacaksın. Başka hiçbir yolun yoktur. Seni bir daha uyarmayacağım. Çocuklarımız senin propagandandan olumsuz etkileniyorlar. Onların üzerinde baskı kuramazsın adını imzanı onların elbisesine, topuna, eşyalarının üzerine bırakamazsın. Seni uyarıyoruz. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir