MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'S plaka krizi': Esnaf Odası 'hayır' dedi ama o karar UKOME'den geçti!
Yerel Yönetimler
24 Ağustos 2020 Pazartesi 14:18

'S plaka krizi': Esnaf Odası 'hayır' dedi ama o karar UKOME'den geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları içinde ‘S’ Plakalı servis araçlarının sayısını ilk etapta 400 adet arttırması için UKOME’nin aldığı karara esnaf odası karşı çıktı. Karar oy çokluğuyla alındı. Muhammen bedel ve ihale tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırları içindeki ‘S’ Plakalı servis araçlarının sayılarının arttırılması için geçtiğimiz günlerde harekete geçmişti.

Bu karar İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı ve temsilcilerin tepkisiyle karşılanmıştı. Başkan Bostancı açıklamalarda bulunarak, “Büyükşehir Belediyesi S Plaka’nın yetersiz olduğunu, bu sebepten dolayı sayı artırımına gidilmesi için karar aldı. Eğer bir ihtiyaç varsa anında 100 arabayı hemen 1000 arabayı yarın temin edebileceğimizi ilettik” dedi. Ayrıca esnaflar Büyükşehir Belediyesi’nin önüne giderek eylemde bulunmuştu.

Gelinen noktada Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) muhammen bedelin oluşturulması ve ilk etapta ‘S’ Plaka’nın 400 adet arttırılması için ihale yapılması kararı aldı. Bedelin belirlenmesi için takdir komisyonunun da kurulması kararlaştırıldı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ise karar için karşı oy kullandı.

Karar oy çokluğuyla alındı.

Muhammen bedelin ve ihale tarihinin ilerleyen günlerde netleşeceği belirtildi. 



Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir