İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama iddiasıyla yürüttüğü 'Sarıgül' soruşturmasında gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi. Aralarında Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sofu Altınbaş ile Titanic Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aygün'ün de bulunduğu şüphelilerin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, kamuoyunda 'Sarıgül' soruşturması olarak bilinen suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
1 MİLYAR EURO'LUK FON İDDİASI
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada, Almanya vatandaşı K.P. ve M.B.'nin yurtiçinde ve yurtdışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarda paranın aklanmasına yönelik işlemler yaptığı öne sürüldü.
Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre, şüpheliler tarafından 80 milyon Euro tutarında sözleşme düzenlendiği ve 100 milyon Euro tutarında havale işlemi yapıldığı belirtildi.
Ayrıca 1 milyar Euro tutarındaki bir fonun, kamu gücü ve nüfuzu kullanılarak kredi yoluyla yurtdışına çıkarılmasının vaat edildiği iddia edildi.
Soruşturma kapsamında 1,5 milyon Euro tutarında tekne satışı yapıldığı da ileri sürüldü.
SOFU ALTINBAŞ VE TEMEL AYGÜN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Soruşturmada elde edilen yeni tespitler doğrultusunda 14 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonlarda 12 kişi yakalandı.
Gözaltına alınan isimler şöyle;
- Sofu Altınbaş
- Oktay Özkan
- Temel Aygün
- Eyüp Ensar Saral
- Hulki Şavkın
- Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu
- Eyüp Birgün
- Erhan Naci İşözen
- Kenan Malkoç
- Selami Cengiz
- Ramazan Argün
- İbrahim Avcı
Aralarında Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sofu Altınbaş ve Titanic Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aygün'ün de bulunduğu 12 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
SORUŞTURMADA DAHA ÖNCE 3 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
'Sarıgül' soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan Cihan Tunç, Çağlar Sezgin ve Ümit İlker Avcı, savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edilmişti.
Hâkimlik, 3 şüphelinin tutuklanmasına karar vermişti.
SARIGÜL'ÜN KORUMASINA EV HAPSİ KARARI
Soruşturma kapsamında YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün koruması Beşir Ömer Demir ile Atakan Eren hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı verilmişti.
İki isim, savcılık tarafından ev hapsi talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edilmişti.
TUTUKLU SAYISI 19'A YÜKSELMİŞTİ
Soruşturma kapsamında daha önce düzenlenen operasyonlarda, aralarında gazetemiz yazarı Murat Ağırel, Ömer Sarıgül ve Aylin Kotil'in de bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı.
Son olarak 3 kişi hakkında daha tutuklama kararı verilmesiyle soruşturmadaki tutuklu sayısı 19'a yükselmişti.
Yeni operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 12 şüpheli hakkındaki adli sürecin ise devam ettiği bildirildi. (DHA)