Yerel ve geleneksel yeme biçimlerinin korunarak gelişmesini teşvik eden Slow Food hareketinin kuruluş yıldönümü olan 10 Aralık “Toprak Ana Günü”, Karaburun’da vatandaşların ve üreticilerin yoğun katılımı ile kutlandı.
‘‘Bizim gıdamız, bizim dünyamız, bizim geleceğimiz” sloganıyla Slow Food Keçi Karaburun Gönüllüleri tarafından, Karaburun Belediyesi desteği ile gerçekleştirilen organizasyonda yerel yemeklerinin ve ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapıldı.
Karaburun Yarımadası’na özgü zıngata, çalkama, bademli ekmek, ata ekmeği, öküz köftesi, masır, karanfilli kurabiye gibi yöresel lezzetler ile hurma zeytin, zeytinyağı, kekik, keçi peyniri gibi yöresel ürünlere, Karaburunlular yoğun katılım gösterdi.
Geleneksel yöntemlerle pişen yöresel lezzetlere ait standları dolaşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kuşaklar boyu korunarak bugünlere taşınan lezzetleri gelecek kuşaklara aktarmanın yerel yönetimlerin görevi olduğunu söyledi.
“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PROJE BAŞLAYACAĞIZ”
Kısa süre içinde Karaburun ilçe merkezinde yerel lezzetlerin sürekli korunarak yaşatılacağı bir örnek bir projeye başlayacaklarının müjdesini veren Erdoğan, şöyle devam etti:
“Atalarımızdan bugünlere taşımayı başardığımız yöresel lezzetlerimizi gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bu aynı zamanda çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi açısından da kritik önem taşıyor. Belediye olarak kısa süre sonra tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projeye başlayacağız. Biz ilçemizde Slow Food ilkeleri çerçevesinde mevsiminde, yöresel ve geleceğe dönük metodlarla tarım yapıyoruz. Uluslararası Slow Food Hareketinin 30’uncu Kuruluş Yıldönümü’nü ve Toprak Ana Günü’nü kutlarken, emek veren yerel üreticilerimize, katılım gösteren vatandaşlarımıza ve Slow Food Keçi Karaburun Gönüllüleri’ne çok teşekkür ediyorum.”