MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Yaşayan Körfez' yolunda önemli proje halkın kantarına çıkıyor!
Yerel Yönetimler
15 Kasım 2023 Çarşamba 15:24

'Yaşayan Körfez' yolunda önemli proje halkın kantarına çıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi ‘Yaşayan Körfez’ yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamnda son olarak Narlıdere’de bulunan Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ÇED başvuruda bulunulmuştu. Proje için halkın katılım toplantısının düzenleneceği yer ve tarih de belli oldu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediyesi Körfez temizliği ve koku sorununun kökten çözümü hedefi doğrultusunda arıtma tesisi ve kapasite artışı hamlelerine bir yenisini daha ekledi.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İZSU) Narlıdere ilçesinde bulunan ve 2002 yılından beri işletilen Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) başvurusunda bulunmasının ardından ÇED süreci başladı.

PROJE HALKIN KANTARINA ÇIKIYOR!
Bakanlık projenin halkın kantarına çıkacağı tarih ile yer ve saati de açıkladı. Büyükşehir’in Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı projesi 30 Kasım 14:00’da Narlıdere ilçesi Huzur Mahallesi Açelya Sokağı No:10A (Migros Jet Yanı) adresindeki Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi Market Kafe ve Kafe Önü’nde halkın kantarına çıkacak. Vatandaşların görüşleri projenin bakanlıktan onay almasında etkili olacak.

HEDEF KÖRFEZ’E ATIK YÜKÜNÜN AZALTILMASI
475 milyon 678 bin TL’ye mal olması beklenen kapasite artışı ile mevcut atıksu kollektörü üzerindeki yükün azaltılarak İzmir Körfezi’ne atık yükünün azaltılması ve suyun daha iyi arıtılarak körfeze bırakılan kirliliğin de azaltılması hedefleniyor.

Proje ile mevcut tesise 3 adet Membran Biyo-Reaktörler (MBR) eklenecek ve mevcut tesiste yer alan 2 adet son çökeltim havuzu ise sökülerek kaldırılacak.

KAPASİTE 21 BİNDEN 58 BİNE ÇIKACAK!
Mevcut tesisin ortalama debisi 21 bin 600 metreküp iken, tesiste kapasite artışı ile 2045 yılı için kapasitenin 58 bin 447 metreküp, 2060 yılı için ise 72 bin 189 metreküp olması planlanıyor.

“TESİS HİZMET VERMEKTE ZORLANIYOR’’
ÇED başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre atıksu arıtma tesisinin hizmet verdiği alanın nüfusunun artışı sebebiyle hizmet vermekte zorlanmaya başladığı vurgulanırken kapasite artışı ile daha çok nüfusa etkili biçimde hizmet vermesinin sağlanmış olacağı belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir