MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Yeter sayısı krizi' davasında karar: Yargıdan AK Partili Hızal'a ret!
Politika
5 Temmuz 2023 Çarşamba 15:26

'Yeter sayısı krizi' davasında karar: Yargıdan AK Partili Hızal'a ret!

Büyükşehir Meclisi'nin 2022 yılındaki Eylül ayı son birleşimine damga vuran kriz sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Hızal'ın oturumda alınan kararların iptali istemiyle açtığı davada kararını açıklayan İzmir 7.İdare Mahkemesi hukuka aykırılık bulunmadığını bildirdi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 yılındaki Eylül ayı son birleşimine 'karar yeter sayısı' krizi damga vurmuştu. 

- Büyükşehir Meclisi'nde 4.5 saatlik gergin oturum: Cumhur İttifakı salonu terk etti!

Başkanvekili Mustafa Özuslu tarafından yönetilen oturumda 3.5 saat geride kalırken yapılacak oylama öncesi AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe mecliste karar için yeterli üye olmadığını bildirdi. Başkanvekili Özuslu tarafından yapılan sayımda üye sayısı 48 çıktı ve CHP Grubu'ndan karar için 44+1 sayısının yeterli olduğu yanıtı geldi. AK Partili Üyeler bu duruma '44+1 olumlu oy' itirazında bulunda ve yaşanan gerginlik sonunda Özuslu tarafından oturuma 1 saat verildi. Olaylı oturumda 1 saatlik aranın ardından bu kez imza föyü ile yapılan yoklamada oturumdaki üye sayısı 63'e çıkarken, AK Parti Grubu'ndan bu kez de 'usül' itirazı geldi. AK Parti cephesi ara öncesi karar için yeterli üye olmadığını savunurken, bu nedenle alınan ara kararının da meclisin tatil edilmesi anlamına geldiğini söyledi. 

Gerginlik Cumhur İttifakı Grubu meclis salonunu terk etmesiyle sonlanırken, bir süre CHP ile AK Parti arasında tartışmalara da neden olan oturum AK Parti tarafından yargıya da taşındı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal açtığı davada 'karar yeter' ve 'usül' itirazlarını detaylandırarak oturumda alınan tüm kararlarının iptalini talep etti. 

KARAR: OTURUMDAKİ KARARLARDA HUKUKA AYKIRILIK YOK 
Dosyayı inceleyen İzmir 7.İdare Mahkemesi Hızal tarafından açılan davada kararını açıkladı. Mahkeme ara öncesi sayımda yapılan oylamadaki üye sayısı olan 48'in karar için yeterli olduğunun altını çizerek, usül itirazı dayanaklarını da reddederek oturumda alınan tüm kararlarda hukuka aykırılık bulunmadığını açıkladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir