MENÜ
İzmir 19°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Yüzen Tarih' İzmir'e geliyor!
Kültür-Sanat
19 Temmuz 2023 Çarşamba 11:13

'Yüzen Tarih' İzmir'e geliyor!

Romanya Donanması'nın 85 yaşındaki 3 direkli yelkenli eğitim gemisi 'Nava Scoala Mircea', 24 Temmuz'da İzmir Alsancak Limanı'na gelecek. 3 gün limanda kalacak olan tarihi yelkenli, 27 Temmuz'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Romanya Deniz Kuvvetleri'ne ait askeri eğitim gemisi 'Nava Scoala Mircea', 24 Temmuz'da İzmir'e gelecek. Dünyada sadece aynı tipte 5 tane bulunduğu belirtilen yelkenli gemilerden biri olan 'Nava Scoala Mircea', Alsancak Limanına saat 09:00'da demir atacak. Dışişleri Bakanlığı İzmir temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir protokolü ve İzmir Romanya Başkonsolosluğu ekibiyle birlikte eğitim gemisini resmi karşılama töreni yapılacak. 1938 yılında Almanya'nın Hamburg şehrinde yapımı tamamlanan 82 metre uzunluğundaki, her biri 44 metre yüksekliğe sahip A sınıfı 3 direkli eğitim gemisinin güvertesinde, 25 Temmuz'da 19.00-21.00 saatleri arasında Romanya İzmir Başkonsolosluğu Mioara Stefan ve eğitim gemisi komutanı Tarhoaca Mircea ev sahipliğinde resepsiyon düzenlenecek.

ÜCRETSİZ GEZİLEBİLECEK

Romanya İzmir Başkonsolosluğu tarafından yapılan duyuruda, 'barka' tipi yelkenli eğitim gemisinin 27 Temmuz'a kadar limanda kalacağı ve süre zarfında isteyenler tarafından ücretsiz ziyaret edilebileceği belirtildi. Girişlerin İzmir Limanı Yolcu Terminali'nden ücretsiz olarak yapılacağı ancak terminale girerken güvenlik kontrolü sebebi ile kimlik belgesi veya pasaport ibraz edilmesi gerektiği ifade edildi.

GEMİ İSMİNİ EFLAK HÜKÜMDARI VE VOYVODASI OLAN 'MİRCEA'DAN ALDI

İsmini 1386-1418 yılları arasında Eflak hükümdarı ve voyvodası olan 'Mircea'dan alan geminin pruvasında, papyonun altında hükümdarı temsil eden bir kalyon bulunuyor. Gemi, Eylül 1944 ile Mayıs 1946 arasında SSCB'de esaret altında kaldı. 1976'da, ABD bağımsızlığının 200'üncü yıl dönümü kutlamalarında Romanya'yı temsil etmek üzere Atlantik Okyanusu'nu geçen ilk donanma gemisi oldu. O zamandan beri iki kez daha Atlantik Okyanusu'nu geçti.

İKİSİ TÜRKİYE'DEN 70 ÖĞRENCİ BULUNUYOR

İkisi Türkiye'den olmak üzere yaklaşık 70 Rumen ve yabancı öğrenci, kariyerlerine hazırlanmak için 28 gün sürecek olan ilk uluslararası eğitimleri amacıyla yelkenli gemide bulunuyor. Harp okulu gemisi Mircea, eğitimlerine bu yılın mart ayında Yunanistan'ın Pire limanına demir atarak başladı. Şu anda İtalya'nın Taranto limanında bulunan eğitim gemisi, 24 Temmuz'da İzmir Alsancak Limanı'na demir atacak.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir