MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2 İzmir Milletvekili'nden dikkat çeken performans: Soru yağdırdılar!
Politika
30 Nisan 2019 Salı 08:17

2 İzmir Milletvekili'nden dikkat çeken performans: Soru yağdırdılar!

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde İzmir’den milletvekili seçilen 28 vekilden 2’si, TBMM’deki performanslarıyla dikkat çekiyor.

GERÇEKİZMİR – 24 Haziran Genel Seçimlerinde İzmir’den milletvekili seçilen 28 isim arasında 2’si, dikkat çeken performans sergiliyor.

ÇELEBİ VE BAKAN’DAN SORU YAĞMURU
Yeni dönemde 10 ay geride kalırken, CHP’nin İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Mehmet Ali Çelebi, iktidarı soru yağmuruna tuttu. Bakan ve Çelebi, verdikleri soru önergeleriyle diğer vekillere açık ara fark attı.

TBMM verilerine göre Çelebi geride kalan 10 ay da en çok soru önergesi veren isim. Çelebi 200 soru önergesi verdi. Çelebi’nin ardından ikinci sırada 174 soru önergesi ile Bakan yer alıyor. İki isim dışında İzmirli vekiller arasında soru önergelerinde 100 bandını geçen yok...

EN ÇOK KANUN TEKLİFİ BAKAN’DAN
En çok kanun teklifi veren isim de Murat Bakan.  CHP’nin tecrübeli vekili  geride kalan 10 ay da 42 kanun teklifiyle bu alanda İzmirli vekiller arasında ilk sırada. Bakan meclis araştırma önergelerinde de ilk sırada yer alıyor.

İzmir’den vekil seçilen isimler arasında yer alan Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncay Özkan, Binali Yıldırım, Musavat Dervişoğlu, Aytun Çıray, Hamza Dağ, Mahmut Atila Kaya, Serpil Kemalbay Pekgözegü) partilerindeki aktif görevleri (Genel Başkanlık-Genel Başkan Yardımcılığı-MKYK üyeliği) nedeniyle TBMM’deki çalışmalarda aktif rol almıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir