MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2 bakanlıktan 2 kritik İzmir kararı!
Güncel
23 Kasım 2021 Salı 10:49

2 bakanlıktan 2 kritik İzmir kararı!

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararlar kapsamında Çeşme ve Urla ilçeleri sınırlarında yer alan Karaköy-Zeytineli Etabı "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edilirken, İzmir'in Tire ilçesindeki Kartal Dağı mevkiinde bulunan ve Roma, Geç Roma ve Bizans dönemlerine ilişkin varlıklar barındıran parselin de 1 ve 3’üncü Derece Arkeolojik  tescil edilmesine karar verildi. 
GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında iki kritik İzmir kararı alındı. 

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararlar kapsamında Çeşme ve Urla ilçeleri sınırlarında yer alan Karaköy-Zeytineli Etabı "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edilirken, İzmir'in Tire ilçesindeki Kartal Dağı mevkiinde bulunan ve Roma, Geç Roma ve Bizans dönemlerine ilişkin varlıklar barındıran parselin de 1 ve 3’üncü Derece Arkeolojik 
tescil edilmesine karar verildi. 

Resmi Gazetede bakanlıklar tarafından alınan kararlar şu şekilde detaylandırıldı: 

ÇEŞME-URLA, KARAKÖY-ZEYTİNELİ ETABI KARARI 
İzmir ili, Çeşme ve Urla ilçelerinde yer alan, 38. Grup (Karaköy-Zeytineli Etabı) Doğal Sit Alanı aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle, Bakanlık Makamının 17.11.2021 tarih ve E.2239093 sayılı Olur'u ile "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edilmiştir. "Doğal Sit-Kesin Korunacak Hassas Alan"ın tesciline ilişkin idari süreç ise devam etmektedir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına Ilişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 2. Maddesinin () bendinde yer alan "Anut ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete'de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur." hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur.

TİRE'DE KARTAL DAĞI'NI KURTARAN KARAR

 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir