MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
3 Temmuz iptal… Sendikadan Ankara çıkarması! TİS düğümü çözülecek mi?
Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2024 Salı 14:13

3 Temmuz iptal… Sendikadan Ankara çıkarması! TİS düğümü çözülecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesinden kaynaklı kriz devam ederken 3 Temmuz’da CHP STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer ve Malatya Milletvekili Ağbaba’nın İzmir ziyareti iptal oldu. Tüm-Bel-Sen 4 Temmuz’da CHP Genel Merkezi’ne çıkarma yapacak. Taşçıer ve Ağbaba sendika yetkililerini dinleyecek. Uzun süredir devam eden eylemlerin sonlanması ve çözüm bulunması için istişare edilecek.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki tıkanması nedeniyle başlayan memur eylemleri devam ederken krizle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi krize el koymuş ve 3 Temmuz tarihinde belediye başkanları ve sendika yöneticileri ile birlikte ‘çözüm masası’ kurma kararı almıştı.

Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’nde görüşmeler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir’deki örgütlü Tüm-Yerel-Sen ‘çözüm masası’ kurulması kararı ile birlikte eylemlerine ara vermiş iş bırakma eylemlerinden vazgeçmişti.

Büyükşehir’deki yetkili sendika Tüm-Bel-Sen ise ‘eyleme devam’ kararı almış ve protestolarında kullandıkları afişlerinden Tüm-Yerel-Sen logosunu çıkartmıştı.

3 TEMMUZ İZMİR ZİYARETİ İPTAL

Memurlar bugün de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimlerinin olduğu Kültürpark’taki hollerde eylemlerine devam ederken 3 Temmuz’da İzmir’e gelerek kentte toplu iş sözleşmesi konulu temaslarda bulunması beklenen CHP STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ziyareti iptal oldu.

4 TEMMUZ’DA ANKARA ÇIKARMASI

Yeni plana göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndekii yetkili sendika olan Tüm-Bel-Sen 4 Temmuz’da Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’ni ziyaret edecek.

Tüm-Bel-Sen yöneticileri İzmir ziyaretleri iptal olan CHP STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer ve Malatya Milletvekili Ağbaba ile toplu iş sözleşmesindeki sosyal denge tazminatı krizine nokta koymak için buluşacak.

Tüm-Bel-Sen’in yetkili sendika olması nedeniyle CHP üst yönetimi ile kritik zirvede alınacak kararlar tüm memurlar için bağlayıcı olacak. İlçe belediyelerinde yaşanan krizler de masaya yatacak. Görüşme Tüm-Yerel-Sen tarafından da dikkatle takip edilirken sonucu merakla bekleniyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir