MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
3 kurumdan Naci Görür'le ortak deprem meclisi!
Güncel
14 Şubat 2023 Salı 15:43

3 kurumdan Naci Görür'le ortak deprem meclisi!

Deprem felaketinin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için tek yürek olan İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB), 22 Şubat'ta Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün konuk olacağı ortak meclis toplantısıyla İzmir'in deprem riskini, mevcut durumunu ve yapılması gereken hazırlıkları masaya yatıracak.

Merkez üsleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan olmak üzere 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak amacıyla bir araya gelen İZTO, EBSO, İTB bu kez İzmir için yol haritası belirlemek üzere birlikte hareket edecek. Her ayın son haftası ayrı ayrı tarihlerde meclis toplantılarını gerçekleştiren İZTO, EBSO ve İTB İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda ortak bir meclis toplantısı düzenleyecek. Prof. Dr. Naci Görür, katılımcılara İzmir faylarının mevcut durumunu, kentin depreme hazırlık konusunda ne durumda olduğunu ve 6.0 büyüklüğünün üzerinde bir depremden en az hasarla kurtulabilmek için neler yapılması gerektiğini Oda- Borsa üyeleriyle değerlendirecek. Prof. Dr. Naci Görür'ün katılacağı, tek gündemi 'deprem' olan aylık olağan meclis toplantısına 3 kurumdan 400 meclis üyesi, yüksek istişare kurulu ve disiplin kurulu üyeleri ile Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) birlik başkanları katılacak.

Prof. Dr. Görür'ün önerileri doğrultusunda yol haritası belirleyecek olan Oda başkanları, kentin depreme hazır olması için gerekli tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim halinde olacak. Ortak meclis toplantısının ardından 3 kurum İzmir'in deprem riskleri konusunda Prof. Dr. Görür'ün tavsiyelerini ve bilimsel yaklaşımını dikkate alarak uzun vadeli bir planlama hedefinde çalışmalarını sürdürecek.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir