MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
31 Mart’ın sürprizi YRP’den İzmir mesajları!
Politika
2 Nisan 2024 Salı 08:39

31 Mart’ın sürprizi YRP’den İzmir mesajları!

YRP’nin İzmir’de büyükşehir yarışına girdiği il başkanı Arıkan 31 Mart’a günler kala ortaya atılan ‘AK Parti adayı Dağ, Tugay’ı geçebilir’ iddiasının oylarını etkilediğini aktarırken, gelecek genel seçimlerde AK Parti’nin aldığı oyun yüzde 20’sinin kendilerine geleceğini iddia etti. Arıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tugay hakkında da konuştu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’nin merakla beklediği 31 Mart seçimleri birçok sürpriz sonucu da beraberinde getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) uzun yılların ardından ilk kez 1. parti olduğu seçimde AK Parti de kurulduğunda bu yana ilk kez 2. parti konumuna geriledi.

Türkiye genelinde CHP’nin damgasını vurduğu seçimde en büyük sürprizlerden birini ise kendi adaylarını çıkaran Yeniden Refah Partisi (YRP) yaptı. Genel başkanlığını ülkenin ikonik siyasetçilerinden Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın yaptığı YRP kesin olmayan sonuçlara göre ülke çapında yüzde 6’nın üzerinde oy alarak üçüncü parti konumuna yükseldi.

YRP İzmir’de büyükşehir seçimlerine partisinin aynı zamanda il başkanı olan Cemal Arıkan ile girdi.

Arıkan ile YRP İzmir’de yüzde 1’lik oy oranını yakalayamazken kesin olmayan sonuçlara göre 24 bin oya ulaştı ve büyükşehir yarışında 6. parti oldu.

Yerel seçim sürecinin ardından il başkanlığı görevine devam etmesi beklenen Arıkan partisinin ülke genelindeki sürprizi, İzmir cephesindeki sonuç ve ufuktaki genel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

“SÜRPRİZ PARTİ OLACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİM”
Arıkan daha önce Gerçekizmir’e verdiği röportaja atıfta bulunarak, “Sürpriz partinin biz olacağımızı söylemiştim. 500 bin üyeyi geçtik. Karşılığı da alındı. Emekle oluyor bu işler. Bugünden yarına olmuyor. Bizi ümit olarak gören bir kitle var. 16 milyon civarında sandığa gitmeyen insan var. Bu iyi bir şey değil aslında. İnşallah onlara da derdimizi anlatırız” diyerek sözlerine başladı.

“DAĞ, TUGAY’I GEÇEBİLİR’ SÖYLENTİSİ OYLARIMIZI ETKİLEDİ”
Arıkan İzmir sandığında istenilen başarıya ulaşılamamasının nedenlerini sıraladı ve şöyle konuştu: Kutuplaşan seçimlerde insanlar son anda o kutuplardan birine kendilerini yakın hissediyorlar. Son kararları çok etkiliyor. Son hafta ulusal medyada empoze edilen, ‘Hamza Dağ ile Cemil Tugay arasında 1 puan kaldı, Dağ geçebilir’ söylentisi oylarımızı etkiledi. İnsanlar CHP’den bize doğru gelen insanlar vardı… 70 yaşında insanlar var CHP bizim için bitti diyenler bundan sonra sizdeyiz dediklerine şahit olmuş hayret etmiştim. İzmir’deki belediye meclis üyesi oyumuz 32 bandına çıktı benim şahsi oyum ondan 5-6 bin daha az. Neden, AK Parti’den bize gelen tamam artık AK Parti’ye oy vermiyorum ama Hamza Dağ kazansın burada diyor.... CHP’den bize gelen o da Hamza Dağ kazanmasın diye Cemil Tugay’a veriyor bunlar etkiliyor. Bir gelişim olması güzel geçen seçimlerdeki oyun üzerine çıktık. AK Parti domine eden parti pozisyonunda oldukları için istedikleri manipülasyonu yapabiliyorlar fakat biz teşkilat ve sosyal medya gücümüz ile çalışma ve projelerimizi duyurarak devam edeceğiz. Moralimiz bozuk falan değil. Gittiğimiz her yerde olumlu duygularla çıktık ama tabi çalışacağız. Uzun bir yol var. Memlekete hizmet etmeye devam edeceğiz.

“AK PARTİ’NİN YÜZDE 30’UNUN 20’Sİ BİZE GELECEK”
Arıkan AK Parti seçmeninin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a son kez destek olmak için siyasi pozisyon aldığını aktarırken gelecek genel seçimlerde Dağ’ın yerel seçimlerde aldığı oyun yüzde 20’sini alacaklarını iddia etti.

Arıkan, “Teşkilatlar anlamında güçlendiğimizi göreceksiniz önümüzdeki süreçte… İnsanlar diyor ki ‘Artık bizim için AK Parti bitti ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir vefa borcumuz var. Bir kere daha vereceğiz’ mesela… Öyle insanlar var ki ilçe başkanlığımızı alacaklar ama diyorlar ki bizim hukukumuz var AK Parti ile bu seçimde de böyle olacak artık söz bundan sonra sizdeyiz diyorlar. Gerçekten hem teşkilatlarda hem üye anlamında bir yükseliş göreceğiz önümüzdeki dönemde. Ülke iyice sıkışmış durumda. Millet AK Parti’ye sarı kart gösterdi, CHP’yi yükseltti ama CHP’nin de oyu azalıyor. 16 milyon seçmen sandığa gitmedi. Seçmen diyor ki biz sizin bu yaptıklarınızı tasvip etmiyoruz, sizi beğenmiyoruz diyor. Bu arada teşkilatı ile projesi ile genel başkanı ile önümüzdeki seçimlerde partimize çok büyük teveccüh olacağını görüyoruz. Milli görüşçülerin hizmet aşkı bitmez. Millet de bunu takdir ediyor. İzmir’de de biz her zaman Türkiye ortalamasını yakalamak istiyoruz. Aşağıya çeken bir il pozisyonundan çıkarmak bu kenti derdimiz. AK Parti’nin aldığı yüzde 30 küsur oyun en az yüzde 20’si emanet bizim oyumuz. O insanlar da bu tarafa doğru gelecek. Türkiye ortalamasının üzerine çıkan bir il olacağız inşallah. 20 yıldır siyaseti domine eden bir Erdoğan gerçeği var bu kadar kasırgaya, fırtınaya rağmen başarılı sağlamışız ikiye katlamışız bir önceki seçime göre oylarımızı. Hamza Dağ’ın aldığı yüzde 37 oyun yüzde 30’u AK Parti’ye ait desek büyükşehir seçiminde o yüzde 30’un yüzde 20’si bizim oyumuz zaten. Yüzde 30’un 20’si bize gelecek oy. Yüzde 20 ve kendi teşkilatımızdan gelecek oy da var ama son bir kere Tayyip Bey’e destek verelim diyen insanlar vardı. AK Parti’nin kurucuları olan abilerimiz diyorlar son bir kere vefa borcumuz var diyorlar bunlarla çok karşılaştım. O yüzden önümüzdeki seçim Yeniden Refah yüzde 30 bandında biz de İzmir’de 20 bandından yukarı doğru gayret edeceğiz inşallah” diye konuştu.

“HİZMET ODAKLI OLURSA HER PARTİYLE İTTİFAK YAPABİLİRİZ”
Arıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Cemil Tugay hakkındaki yorumlarını da aktardı.

Arıkan, “Şu ana kadarki belediye başkanları gibi olursa önümüzdeki 5 yılın sonunda yine aynı sonuç kendisini bekler. İstişareye açık olursa projelere değer verirse her zaman hizmet eden insanı baş tacı yapar halkımız bağrına basar. İlk 100 günde yapacağı şeyler çok önemli. Klasik CHP seçmenine yaranayım heykeller yapayım, konserler vereyim, vatan millet sakarya derse karşılık bulmaz. Ben İzmir’de birçok genç seçmenin bizim partimiz Yeniden Refah dediğini sahada gördüm. Kafalardaki Yeniden Refah seçmeni imajında değil İzmirli bir genç imajındaki kişilerden duydum bunu. Öyle yaparlarsa kendileri kaybederler hizmet odaklı olurlarsa istişare ederlerse biz mesela İzmir için 100 tane proje yaptık 20 tanesi ilk kez söylendi. Biz bunları yaparsak Yeniden Refah’a yarar derlerse kendileri bilir. Hizmet odaklı olurlarsa her partiyle her zaman ittifak yapabiliriz. Önceliğimiz hizmet illa koltuğu almak değil” diyerek sözlerini noktaladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir