MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
4 büyük ilçede sandık raporu: Kritik yarışlar... İşte kazananlar!
Politika
13 Temmuz 2023 Perşembe 11:02

4 büyük ilçede sandık raporu: Kritik yarışlar... İşte kazananlar!

CHP İzmir’de perşembe mesaisinde metropoldeki 4 büyük ilçede seçimler yapıldı. Karşıyaka Mavişehir'de son ilçe kongresinde yarışan Koç ve Yavaşoğlu'nun ortak listesi kazandı. Konak Göztepe'de İl Başkan Yardımcısı Özgür Çağlar Akova'nın yer aldığı liste kaybetti. Bornova'nın kritik mahallelerinden olan Erzene'de belediye başkanı İduğ'a karşı birleşen isimlerin ilçe genelinde çıkardıkları kırmızı liste kazandı. Karabağlar'da sandık kurulan tek mahallede tek liste çıktı.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde delege seçimleri mesaisi tam gaz devam ediyor. 

CHP İzmir’de bugün de metropoldeki 4 büyük ilçede kritik seçimler yapıldı.Gözler Karşıyaka ve Bornova’daki kritik yarışlar ile Konak’taki seçimlerdeydi.

KARŞIYAKA 

MAVİŞEHİR’DE BEYAZ-MAVİ YARIŞI 
Karşıyaka’da tek sandıklı programda Mavişehir Mahallesi’nde beyaz-mavi yarışı yaşandı. Son ilçe kongresinde birbirlerine rakip olan Serdar Yavaşoğlu ile Serdar Koç’ın çıkardığı ortak beyaz liste belediye kanadının desteklediği ve Meclis Üyesi Hülya Polat’ın öncülüğünü yaptığı mavi liste ile yarıştı. Sandıktan beyaz listeye 99 oy çıkarken mavi liste 65 oyda kaldı. Mavi listeye Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ekibi de destek veriyordu.

Beyaz listeden şu isimler delege seçildi;

BORNOVA 

ERZENE’DE KRİTİK YARIŞ! 
Bornova’da da tek sandıklı program kritik bir yarışa sahne oldu. Erzene Mahallesi sandığında İzmir Milletvekili Mahir Polat, İlçe Başkanı Ertürk Çapın, eski ilçe başkanı Enver Dündar ile Eski Meclis Üyesi Ethem İnal’ın desteklediği kırmızı liste ile belediye kanadının desteklediği beyaz liste 33 delege çıkarmak için yarıştı.

KAZANAN KIRMIZI
Sandıkta kazanan kırmızı liste oldu. Kaybeden beyaz listeye Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve ekibi dışında, ilçede Büyükşehir grubuyla birlikte hareket eden Selma Nalbantoğlu, Müslüm Gürboğa ve Kudret Yiğit gibi isimlerin de destek verdiği öğrenildi. 

Kırmızı listeden şu isimler delege seçildi;


 

KONAK

7 SANDIKLI PROGRAM 
Merkez ilçede 7 önemli mahallede sandık mesaisi vardı. Çankaya, Göztepe, Güzelyalı, Mithatpaşa, Süvari, Mehmet Ali Akman ve Cengiz Topel mahallelerinde CHP üyeleri yeni delegelerini seçmek için sandık başına gitti. 

İL BAŞKAN YARDIMCISI KAYBETTİ
24 delegenin seçildiği Göztepe'de mavi ve beyaz liste yarıştı. İsmi ilçe başkanlığı adaylığı için geçen Ahmet Karadağ'ın desteklediği ve yer aldığı mavi liste, İl Başkan Yardımcısı Özgür Çağlar Akova'nın destekledigi ve yer aldığı  beyaz listeyi geride bıraktı. Akova delege seçilemedi. 

MİTHATPAŞA'DA 11 DELEGE BELLİ OLDU
Mithatpaşa’da da tek listeli mesai yaşandı. İzmir Eski Milletvekili Sedat Uzunbay ile birlikte İsmet Atıcı, Hasan Baykal, Sevnur Güngörmüş, Rıdvan Tekin, Figen Ülkem, Nurhan Ertaş, Tutku Gül, Yelda Kullap, Kemal Kurtel ve Osman Altay delege seçildi.


MEHMET ALİ AKMAN'DA TEK LİSTE 
Mehmet Ali Akman Mahallesi'nde gerçekleşen seçimde sandığa tek listeyle gidildi. 

Listede İl Başkan Yardımcısı Onur Temiz, milletvekili aday adayı Aslı Değirmenci, Belediye Meclis Üyesi Cenap Börühan'ın yanı sıra Mehmet Begiç, Şehriban Yavaş, Yaprak Duygu Gürcan, Akbulut Çığ, Yalçık Sakat, Barış Özdil, Özlem İtil ve Oylum Özlem yer aldı. 

ÇANKAYA'DA TEK LİSTE
Çankaya'da da tek listeli seçimde milletvekili aday adayı Alaaddin Kurt, eski il yöneticisi Fahri Elmas ve eski ilçe başkanı Ali Yılmaz delege seçilen isimler arasında yer aldı. 

KARABAĞLAR 

BAHRİYE ÜÇOK’TA TEK LİSTELİ SEÇİM
Karabağlar’da tek seçimli programda Bahriye Üçok Mahallesi’nde sandığa tek listeyle gidildi. Salih Turgul, Koray Avcu delege seçildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir